Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Touring blogt: "Een nieuwe collega!"

Naam: Laura Scailquin
Functie: Customer Care Agent
Bedrijf: Touring

 

Woensdag

Sinds enkele dagen heeft ons team er een nieuwe collega bij. Met veel plezier maak ik hem wegwijs in zijn nieuwe werkomgeving.

Kennis delen, doe ik graag en mijn nieuwe collega, Eric, is leergierig. Dit belooft een boeiende samenwerking te worden.

Een eerste week opleiding zorgde ervoor dat hij al met onze computerprogramma’s leerde werken. Vandaag zetten wij al die theorie om in de praktijk. Samen behandelen we een dossier van A tot Z.

We openen een eerste dossier en voeren alle gegevens in. We gaan na wat er juist gebeurde en bestuderen alle details van het schadegeval. We gaan even bij de betrokken partij op zoek naar wat meer informatie en vinden al meteen een antwoord. We stellen nog wat bijkomende vragen om zo pro-actief mogelijk in te kunnen spelen op het gesprek met de klant.

Een dergelijk dossier zorgt er natuurlijk voor dat ik de theorie perfect kan illustreren. Maar we weten allen dat theorie en praktijk niet altijd gelijk lopen. Ik maak gebruik van enkele persoonlijke anekdotes om dit te bevestigen. Wat als de betrokken wegenwachter ook met vakantie is? Twee dossiers die op het eerste gezicht vergelijkbaar zijn, leiden niet altijd tot hetzelfde resultaat. Er kan altijd nog informatie binnen komen die het eindresultaat beïnvloedt.

Elk onverwacht element kan tot een oplossing leiden. Het is daarom belangrijk om geconcentreerd te blijven en het doel niet uit het oog te verliezen.