Tips tegen stress: voeding

Tien nuttige voedingsadviezen bij stress:

- Eet 's morgens als een koning, 's middags als een prins en 's avonds als een bedelaar. Cliché? Misschien, maar nog steeds geldig.

- Neem de tijd om te eten. Eet liever niet achter je bureau. Eten verdient je aandacht. Bovendien heb je je middagpauze nodig om even alles van je af te zetten.

- Ook op je werk mag je niet vergeten te eten. Doe je dat toch dan win je er niets bij want je concentratie zal er alleen maar op achteruit gaan.

- Fruit blijft een gezond tussendoortje. Misschien kan je met je collega's afspreken om wekelijks een voorraad vers fruit in te slaan voor op het werk.

- Vermijd al te zware maaltijden, zeker als je 's namiddags nog iets nuttigs wil doen. Eet je toch vrij zwaar dan zal je de neiging hebben om in te dommelen.

- Drink veel water. Laat koffie zoveel mogelijk voor wat het is. Dat wil niet zeggen dat je helemaal géén koffie mag drinken, één kop koffie kan zeker geen kwaad en kikkert je zelfs op.

- Voel je je energiepeil met de minuut zakken? Een stuk chocolade of een cola kan wonderen doen. Ook hier geldt dat je niet moet overdrijven.µ

- Wanneer je 's avonds uitgeput thuiskomt heb je waarschijnlijk geen zin meer om te koken. Probeer toch zoveel mogelijk kant-en-klare maaltijden en microgolfschotels links te laten liggen.

- Drink in plaats van koffie misschien eens een kalmerende thee.