Technologie-stress

Je hebt het waarschijnlijk al meegemaakt: je project moet dringend af en de tijd staat niet echt aan jouw kant. Toch ben je er vrij goed in geslaagd om alles in goede banen te leiden. Met een beetje geluk kan je zelfs nog op een deftig uur naar huis.

Maar dan gaat het mis: je computer laat het een eerste keer afweten. In het begin kan je er nog om lachen maar wanneer hij voor de derde keer vastloopt raakt je geduld op. Je begint kwaad te schelden en te vloeken en het scheelt niet veel of je verkoopt je computer een flinke schop.

Niet bepaald een situatie die bevorderlijk is voor jezelf (denk aan de stresspieken waar je op zo'n moment doorheen moet), noch voor je collega's (zij moeten waarschijnlijk opboksen tegen je rothumeur)

Steeds meer mensen krijgen te maken met dit soort agressie. Er bestaat zelfs een term voor: TRA of Technology Related Anger.

TRA is de verzamelterm voor agressie die wordt opgewekt door het werken met computers en andere elektronische apparatuur.

Technologie evolueert dus hoe langer hoe meer van een nuttige aanwinst die je het leven aangenamer maakt naar een vervelende lastpost die je voortdurend het leven zuur maakt.