Teambuilding met een kleine groep: 7 tips

Het is één van de trends die we de afgelopen jaren merken: teambuildings die opgezet worden voor kleinere groepen. In plaats van er met het gehele bedrijf op uit te trekken, wordt de teambuildingactiviteit steeds vaker georganiseerd voor een specifiek departement of afdeling. En dat kan een impact hebben op het evenementenbudget.

Per teambuilding event zijn er altijd een aantal vaste kosten, ongeacht het aantal deelnemers. Als je met een kleine groep gaat teambuilden, kan de prijs per persoon daardoor hoger oplopen in vergelijking met een grotere groep.

Gelukkig zijn er een aantal tips om teambuildingactiviteiten ook betaalbaar te houden voor kleinere teams.

1. Kies voor een ‘on-site’ teambuilding

Op die manier bespaar je op een evenementenlocatie. Daarenboven is het voor de deelnemers vaak fijn om hun eigen werkomgeving op een andere manier te ervaren.

Sommige concepten, zoals het maken van een lipdub of een film, komen juist goed tot hun recht in de eigen werkomgeving.

2. Organiseer je teamevent samen met andere departementen

Maak een grotere groep en organiseer de teambuilding samen met andere departementen. Desgewenst kan je vragen om opgedeeld te worden in teams per departement.

Door de verschillende teambuildingbudgetten samen te leggen kan je kiezen voor meer speciale teambuildingactiviteiten. En doordat je nu met een grotere groep bent, zal de prijs per persoon ook dalen.

3. Kies voor een activiteit waar je niet noodzakelijk een eventlocatie voor nodig hebt

Citygames zijn hiervan een perfect voorbeeld. Je hebt samen met je team een fijne activiteit, zonder de kost van een geprivatiseerde evenementenlocatie. Wens je nadien nog samen met de collega’s iets te eten? Kies dan voor een gezellig restaurant in de buurt.

4. Kies voor maandagen, dinsdagen of woensdagen

De meeste bedrijven houden hun teambuildings op donderdag of vrijdag. Dit zijn bij evenementenagentschappen dan ook de drukste dagen. Je zal op maandagen, dinsdagen en woensdagen makkelijker een betere prijs kunnen vragen.

5. Breng het evenementenbureau in contact met HR of Purchase

Op die manier hoeft niet elk departement zelf op zoek te gaan naar een leuk teambuildingconcept of goed evenementenagentschap. Daarenboven kan een betere prijs worden besproken als het agentschap als ‘preferred supplier’ binnen je bedrijf wordt beschouwd.

6. Plan je teamevent na de lunch of sluit af voor het diner

Wens je de lunch over te slaan, begin dan niet vroeger dan 14u. Toch liever de deelnemers tijdig naar huis laten vertrekken en te eindigen zonder diner? Stop dan met een afsluitende drink met enkele hapjes rond 17u.

7. Plan je teambuilding aansluitend op een ander event

Laat weten aan het evenementenagentschap dat je de datum en de locatie flexibel kunt plannen in aansluiting op een ander door hen georganiseerd teamevent (met hetzelfde concept). Zo kan het agentschap kosten besparen op logistiek, montage en demontage.

I.s.m. Teambuildingguide.be