Teambuilding: hoe het wel en niet moet

Wil je dat je werknemers samenwerken en resultaten neerzetten, dan is een gezonde teamgeest onontbeerlijk. Een nee, je hoeft daarvoor niet altijd de duurste teambuildingactiviteit uit je hoed te toveren, soms kunnen kleine ingrepen wonderen doen.

Hoe creëer je een gezonde teamgeest?

Het woord alleen al doet denken aan enthousiaste en levenslustige collega's die 'en bloque' achter een project staan, zich onvermoeibaar op hun werk storten en daarbovenop nog als de beste vrienden door het leven gaan. De werkelijkheid is anders want waar er mensen samen zijn, rijzen er automatisch problemen. Toch is het mogelijk om, mits enkele eenvoudige ingrepen, de teamgeest te bevorderen. Onze tips.

6 originele ideeën voor je volgende teambuilding

Van een survivaltocht over een paintballshooting tot een dagje kajakken op de Lesse: de klassiekers onder de teambuildingactiviteiten zijn bekend. (En ja, het kan altijd nog erger, YouTube bulkt van de foute filmpjes!) Wie het graag wat origineler wil, vindt hier alvast 6 leuke ideeën. Ook voor niet-avonturiers!

Hercules Trophy, schoolvoorbeeld van de goede teambuilding

Een beetje argwanig tegenover teambuilding? Gelijk heb je, want vaak gaat het niet veel verder dan in colonne rondrijden op een quad of een partijtje voetbal spelen met de collega's. Bij de Hercules Trophy zit dat net even anders. Wie er ooit aan deelnam, spreekt er 10 jaar later nog over. Organisator Yves Vekemans over het geheim van zijn Hercules Trophy.