Stiekem een spelletje spelen tijdens de werkuren?

Facebook is verboden, en je privémail checken tijdens de werkuren mag ook al niet? Dan hebben wij de ideale manier gevonden om je even te ontspannen zonder dat je baas moeilijk doet. Zin in een spelletje?

Druk met Word en Excel

4 Amsterdamse jongeren bedachten 3 spelletjes die je kunt spelen zonder dat iemand het in de gaten heeft. Je collega's of je baas zullen zelfs de indruk hebben dat je zeer serieus bezig bent. Het lijkt immers alsof je bezig bent met teksten of grafieken in Word of Excel.

Moet je regelmatig verslagen tikken, dan is bijvoorbeeld het spelletje Breakdown iets voor jou. Doel van het spel: alle woorden zo snel mogelijk raken met het balletje. De scrollbalk onderaan het scherm gebruik je als schietschijf. Op cantyouseeimbusy.com vind je nog twee andere spelletjes.

Hoeveel geld al verspild?

Nog een leuk detail: op de homepagina wordt bijgehouden welk bedrag de werknemers op die manier al verspeeld hebben. Alle gespeeld uren van de spelers worden opgeteld en vermenigvuldigd met een modaal jaarinkomen. Op dit moment staat de teller op 9.749.220 euro.

Tekst: Hermien Vanoost

Lees ook:
- Mag je thuis blijven als het te heet is op je werkplek?
- Met kleine oogjes op het werk? Tips voor een goede nachtrust
- Wat kan je kopen met je ecocheque?