Sport goed voor gezondheid én carrière

Dat sporten goed voor de gezondheid is, is algemeen geweten. Maar sporten kan ook je carrière een positieve boost geven. Uit een onderzoek van Monsterboard, het Nederlandse equivalent van Vacature, blijkt bijvoorbeeld dat 60% van 12.000 ondervraagde Nederlanders tijdens het sporten aan zijn werk denkt en zo vaak op nieuwe ideeën komt.

Wie veel verdient, sport meer

Werkende mensen die sporten zijn bovendien meer tevreden met hun werk dan niet-sporters. 55% van de respondenten verklaarde dat hij veel waarde aan zijn carrière hecht. Van de sporters ziet 32% zijn carrière als een topprioriteit tegenover 27% bij de niet-sporters. Het inkomen heeft een weerslag of men al dan niet sport. Mensen met hogere inkomens zullen sneller bewegen dan mensen met een lager loon.

Fitness is de sport van werknemers

Alles wijst er dus op dat sport een goede invloed heeft op het werk. Toch maken weinig werkgevers hier gebruik van. 83% van de ondervraagden zegt niet te worden gemotiveerd om te gaan sporten terwijl driekwart dat wel zou apprecieëren. Iets meer dan de helft denkt zelfs dat dat de productiviteit ten goede zou komen. De populairste sport onder de werkende mens is fitnessen (46%) en dat liefst in de avond. (JS)