Sleutelmomenten in de carrière van Erwin Deckers

“Eigenlijk heb ik nooit de drang gehad om leiding te geven: ik ben daar altijd en stoemelings in gesukkeld. De achterliggende reden was altijd dat ik om mijn eigen job goed te kunnen doen, ook de factoren errond naar mijn hand moest zetten. Ik ben nogal een bemoeial en geef te pas en te onpas mijn mening over alles (lacht). Voor je het weet, ben je dan mee strategische beslissingen aan het nemen."

Walhalla

“De moeilijkste beslissing die ik moest nemen was de overstap van de vrt naar de VMMa. De vrt was een groot bedrijf met veel werkzekerheid. En Donna was marktleider. Ik presenteerde daar de grote ochtendshow, het walhalla van elke radiomaker. Eigenlijk had ik geen enkele reden om weg te gaan, want de VMMa bood mij alleen onzekerheid. Er was nog niet eens een vergunning om radio te maken! Het enige positieve aan het verhaal was dat ik het allemaal zèlf eens kon doen. De vrt was een logge structuur, hier kon ik in een klein team werken en zelf beslissingen nemen. En dat heeft me over de streep getrokken.”

Fietsen

“Een andere cruciale beslissing nam ik vorig jaar: ik besloot om te stoppen met de Ochtendshow bij Q-Music. Ik kreeg nog 4FM en Q-Nederland onder mijn hoede: de combinatie van leiding geven en zelf nog presenteren werd te zwaar. Toch betekent dat in geen geval dat ik definitief stop met radio maken. Daarvoor mis ik het te erg. Radio maken is zoals fietsen: je verleert het nooit. Ik weet zeker dat ik op een dag weer een eigen programma voor mijn rekening neem."