Slaapkamer

 

-De slaapkamer moet een oase van rust zijn waar alles in het teken van slapen staat.

-De ideale slaapkamertemperatuur ligt rond de 20°. Als het te koud wordt en je woelt je bloot, kunnen je spieren afkoelen en daardoor kan je wakker worden. Voor thermometerloze tijdgenoten lanceren we de stelling: je slaapkamertemperatuur moet behaaglijk aanvoelen.

-Een luchtvochtigheid van 50 tot 60 % gunstig voor de slaap. Verlucht je slaapkamer elke dag. Je ademhaling heeft verse lucht nodig om rustig en regelmatig zijn gang te gaan.

-Het spreekt vanzelf dat de slaapkamer moet verduisterd worden.

-Om goed te slapen heb je genoeg ruimte nodig. In de breedte is 90 cm per persoon optimaal. Het bed moet ongeveer 20 cm langer zijn dan de grootste partner.

-Ook de kwaliteit van de matras is onontbeerlijk. Het is financieel misschien een zware dobber, maar als je bedenkt dat je een derde van je leven in bed doorbrengt, is het die investering zeker waard. Het is belangrijk dat je rug 's nachts de kans krijgt om zich volledig te ontspannen, zodat de spieren en tussenwervelschijven zich kunnen herstellen.

-Draag nooit knellende nachtkledij. Over de kwestie of je nu beter naakt slaapt dan wel in pyjama, bestaat een ludieke discussie. De tegenstanders van naakt slapen beweren dat het dragen van een pyjama noodzakelijk is om hygiënische redenen.