Samenwerken met je ex: hoe doe je dat?

Een scheiding doormaken is nooit aangenaam, maar het wordt nog erger als je verplicht bent om dagelijks met je ex samen te werken. Wij geven je drie tips om je professioneel uit de slag te trekken.

Volgens zeven op de tien Belgen hebben liefdesperikelen op de werkvloer geen invloed op de productiviteit. 44% vindt een overplaatsing naar een andere dienst van één van de tortelduifjes wel nodig. 17% vindt zelfs dat ontslag aan de orde is. Maar wat als de liefde over is?

1. Maak afspraken nog voor de relatie eindigt

Het is niet erg romantisch, maar dat is een voorhuwelijks contract ook niet. Het kan geen kwaad om jezelf al tijdens de relatie voor te bereiden op een eventuele breuk. Zo kan je afspreken om na de scheiding niet te roddelen over wat er in de relatie gebeurde, of elkaar geen stokken in de wielen te steken. Zulke afspraken zijn niet pessimistisch, ze zijn (helaas) realistisch.

2. Probeer werk en privé strikt gescheiden te houden

Tijdens een bepaalde periode lukte het waarschijnlijk om vlot je werk en privéleven door elkaar te laten lopen. Je liefdesleven laat je toch best thuis. Stoeien op het bureau is al zeker uit den boze, maar ook relatieadvies vragen aan je collega's is geen al te best idee. Zoek liever een luisterend oor buiten je werk.

3. Vermijd elkaar

Een kantoor is een microkosmos waar je elkaar vaak tegen het lijf loopt. Dat is erg handig als je het hart van je uitverkorene wil veroveren, maar het is ook knap lastig als je na de breuk je ex overal ziet opduiken.

Als je ontsteekt in blinde woede of in tranen uitbarst elke keer je je ex-geliefde in het vizier hebt is het geen slecht idee om elkaar te vermijden, gesteld dat je niet nauw moet samenwerken. Neem middagpauze op andere momenten, kom aan en vertrek op een ander tijdstip, je kan zelfs je weg naar de parking veranderen. Het helpt misschien niet om te vergeten, maar de pijnlijke ontmoetingen zijn er niet meer bij.

Bron: The Daily Muse