Rimpels doen vrouwen vrezen voor carrière

Bepalen rimpels je carrière? Die vraag stelde trendonderzoeksbureau Bexpertise aan meer dan 1.100 Belgen (overwegend vrouwen) tussen 20 en 65 jaar. Heel wat vrouwen vrezen dat ze door rimpels een promotie mislopen of voorbij gestoken worden door een jongere sollicitant.

Vrouwen worden vaker afgerekend op hun rimpels dan mannen. Eén op drie van de ondervraagde vrouwen vindt dat carrièrekansen verkleinen wanneer ze rimpels hebben. 11,4% heeft dit zelfs aan den lijve kunnen ondervinden. Amper 4,8% van de ondervraagde mannen gelooft last te hebben van van het rimpeleffect.

Bedrijven laten zich beïnvloeden door het uiterlijk

61,4% van de ondervraagde vrouwen stelt dat bedrijven zich te veel laten beïnvloeden door het uiterlijk van vrouwelijke sollicitantes. 19,2% vermoedt dat mannelijke sollicitanten tegenwoordig ook op hun looks worden beoordeeld.

En voor wie in de televisiewereld werkt, speelt een jong uiterlijk een nog grotere rol volgens de bevraging. Zes op tien vrouwen zijn het er over eens: wanneer vrouwen er wat ouder beginnen uit te zien, komen ze minder vaak op tv. Volgens slechts 9% van de ondervraagde vrouwen speelt ouderdom ook een rol bij mannen die op het scherm verschijnen.