Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

RSI of muisarm

Repetitive Strain Injury (RSI) is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan overbelastingsletsels ter hoogte van het bewegingsapparaat.

De naam RSI (Repetitive Strain Injury) is een overblijfsel uit de tijd dat men dacht dat enkel repetitieve bewegingen aan de basis lagen van de klachten.

Ondertussen weet men beter, maar de term RSI is inmiddels zodanig ingeburgerd geraakt in het dagelijks taalgebruik dat ook wij de term hier verder gebruiken. We beperken ons in wat volgt tot de overbelastingsletsels van de bovenste ledematen (van nek tot schouders).

De letsels komen meestal niet voort uit één oorzaak maar zijn eerder te wijten aan een samenwerking van meerdere risicofactoren. Sommigen personen zijn sneller vatbaar voor RSI dan anderen. De klachten kunnen zich voordoen in spieren, gewrichten en zenuwen en dit in het hele gebied van nek tot vingers. Men krijgt een typisch beeld van ontsteking van de overbelaste weefsels. Dit gaat gepaard met pijn en functiebeperking, soms ook met tintelingen in de vingers.

- Ontstaan van RSI
- Klachtenverloop in de tijd
- Wat kan je er tegen doen?
- Nood aan strategische aanpak

i.s.m Arista