Pendelaar Stephen neemt elke dag de TGV naar Parijs

Naam: Stephen Vandevyvere
Leeftijd: 38
Functie: commercieel verantwoordelijke bij A.S.D.
Woonplaats: Wingene (België)
Plaats van tewerkstelling: het 9de arrondissement in Parijs (Frankrijk)
Pendelafstand: 287 km
Pendelduur: gemiddeld 2u à 2u30
Vervoersmiddel: auto + TGV Lille-Parijs + bus, metro of te voet
Pendelaars sinds: januari 2003

Begin 2003 trad Wingenaar Stephen Vandevyvere in de voetsporen van zijn vader en ging hij werken in Parijs. Omwille van zijn gezin besloot hij echter om in België te blijven wonen. Het gevolg? Al bijna tien jaar neemt Stephen dagelijks de TGV naar Parijs en is hij in totaal zo’n vijf uur onderweg.

 

“Ik vertrek even voor zeven uur en rijd dan eerst met de wagen naar het station Lille Europe, waar ik een private parkingplaats huur. Van bij mij thuis tot in Rijsel is het 58 kilometer, meestal goed voor een uur rijden, want tussen Auchan en Lille centre staat er vaak file. Ben ik te vroeg in het station, dan drink ik nog een koffie in het Salon Grand Voyageur, gratis voor een ‘forfait geabonneerde’ zoals ik.”

“De TGV vertrekt dan om 8.13 uur en doet er een uur over naar Parijs. Als het mogelijk is, zit ik altijd op dezelfde, gereserveerde plaats. In de trein lees ik meestal wat kranten of vakliteratuur, maar het gebeurt ook dat ik een dutje doe.”

“Afhankelijk van het weer en hoe ik me voel, ga ik vanuit het Gare du Nord in Parijs te voet, per bus of met de metro naar mijn werk, waar ik dan omstreeks 9.30 uur arriveer.”

’s Avonds moet Stephen uiteraard terug naar Wingene. Die terugreis verloopt dikwijls wat chaotischer omdat hij dan geen vaste trein heeft. “Ik neem de TGV ergens tussen 17.30 uur en 19 uur. Daarna gebeurt het soms ook dat ik in de buurt van Rijsel nog een klant bezoek alvorens ik naar huis rijd. Heb ik geen afspraken, dan ben ik in normale omstandigheden rond acht uur thuis.”

Per toeval in Frankrijk beland

Een vraag die velen zich zullen stellen: waarom besluit een West-Vlaming in de Franse hoofdstad te gaan werken als er ook dichter bij huis jobs te vinden zijn? “Ik ben door omstandigheden in Parijs beland. Vroeger was ik zelfstandig verzekeraar, maar mijn vader wou mij er graag bij hebben in zijn bedrijf. Aangezien dat zich volledig op de Franse markt richt, is het gevestigd in Parijs. Ik stel mij verder weinig vragen bij die gang van zaken: ik zit in een ‘flow’ en dat pendelen neem ik er gewoon bij.”

“In de trein zitten is niet eens zo onaangenaam. Ik doe het in elk geval liever dan met de auto rijden, want in de trein ben je meer op je gemak. Het is er rustig en dankzij de airco is het er nooit te warm of te koud. En bovendien heb je in een TGV meer plaats dan in een gewone trein.”

800 euro verplaatsingskosten

“Dat ik elke dag zo lang moet pendelen, zorgt natuurlijk wel eens voor moeilijkheden, zeker als er vertragingen zijn. Bovendien is het ook erg duur. Als je de kosten voor de trein en de auto samentelt met de huur van mijn vaste parkeerplaats in Lille kom je op maandbasis al snel aan zo’n 800 euro. Maar het bedrijf is bereid om dat te betalen. Anderzijds heeft het feit dat ik in België woon ook een voordeel: de aankoopmarkt van ons bedrijf is namelijk voor een groot deel Belgisch en dus kan ik veel flexibeler inspelen op de noden van onze klanten.”

Hoelang denkt Stephen het pendelen naar Parijs nog vol te houden? “Dat zal afhangen van hoe het bedrijf evolueert. In elk geval is het dagelijkse pendelen voor mij geen reden om elders werk te zoeken. Ik hou van Parijs en met de TGV reizen vind ik best leuk. Maar ik besef wel dat mijn pendeltraject andere mensen kan afschrikken en dat velen er snel onderdoor zouden gaan.”

Klik op de foto hieronder en bekijk de slideshow met het traject van Stephen: