Pendelaar Rudi testte een velomobiel uit voor het woon-werkverkeer

Naam: Rudi Bloes
Leeftijd: 48
Functie: ICT-medewerker bij de politiezone Riho
Woonplaats: Kortemark
Werkplaats: Roeselare-Rumbeke
Pendelafstand: 20 km
Vervoersmiddel: velomobiel
Pendelduur: 50 minuten tot een uur (per auto 35 minuten en met de gewone fiets 1u20)
Pendelaar sinds: 1982

ICT’er Rudi Bloes neemt normaal de wagen om te gaan werken, maar aangespoord door de campagne ‘Ik Kyoto’ van de Bond Beter Leefmilieu ging hij op zoek naar een alternatieve manier van vervoer. Hij probeerde een aantal keren een zogenaamde ‘velomobiel’ - een soort overkapte ligfiets met drie wielen - en dat beviel hem goed.

“Mijn auto nam een te grote hap uit mijn budget en dus wou ik iets anders zoeken voor het woon-werkverkeer. Om naar Rumbeke te gaan is het openbaar vervoer geen optie en dus ben ik op internet beginnen kijken naar ligfietsen en soortgelijke vervoersmiddelen. Zo ben ik bij de velomobiel uitgekomen, een duurzaam vervoersmiddel dat werkt op de vetverbranding van de berijder. Ik heb twee keer een WAW-model van Fietser.be gehuurd en in Nederland heb ik ook een Strada van Velomobiel.nl uitgetest.”

47 km per uur in slechte conditie

Rudi ondervond al snel een aantal voordelen ten opzichte van een gewone fiets. “Ten eerste kan je veel gemakkelijker hoge snelheden aanhouden, wat handig is bij lange afstanden. Om tegen 30 km per uur te rijden moet je met een velomobiel slechts 88,5 watt duwen, terwijl dat bij een normale fiets 160 watt is. Ik ben in vrij slechte conditie, maar haalde toch vlot 47 km per uur. 70 km per uur moet zeker mogelijk zijn voor iemand die een beetje getraind is. Ten tweede ben je in een velomobiel goed beschermd tegen weer en wind. Je bent volledig ingekapseld en enkel je hoofd is vrij, voor de warmteafvoering. Om je helemaal af te schermen bij zware regenval kan je eventueel een doorzichtige kap gebruiken.”

“Veel mensen zullen er op het eerste gezicht misschien anders over denken, maar een velomobiel is ook erg veilig. Je kan bijvoorbeeld niet omvallen en al zit je laag: je valt goed op in het verkeer. Ook bagage meenemen is geen probleem: daarvoor is er zowel plaats onder de stoel, achter de zitting als in de neus. En veel modellen zijn uitgerust met een trekhaak, zodat je eventueel zelfs een karretje kan meenemen.”

Ondanks al die voordelen, twijfelt Rudi nog om zich een velomobiel aan te schaffen. “Het prijskaartje is een serieus nadeel”, zegt hij. “Je moet toch rekenen op 5.000 à 8.000 euro, wat bijna overeenkomt met de prijs van een kleine personenwagen. Anderzijds spaar je natuurlijk benzine uit, heb je geen verzekering meer nodig, is er weinig onderhoud en kan ik dan van mijn werkgever een fietsvergoeding krijgen voor mijn woon-werkverkeer. Ik zal het er dus met mijn vrouw zeker nog eens over hebben.”

WawWawStrada