Pendelaar Marijke rijdt per fiets 58 km van en naar het werk

Naam: Marijke Willems
Leeftijd: 53
Functie: opvoedster (nachtbegeleidster) bij vzw De Vierklaver, voorziening voor volwassenen met een handicap
Woonplaats: Gent
Plaats van tewerkstelling: Adegem
Vervoersmiddel: elektrische fiets
Pendelafstand: 29 km
Pendelduur: 1u10
Pendelaar met de elektrische fiets sinds: mei 2012

Toen opvoedster Marijke Willems hoorde dat ze voor de aankoop van een elektrische fiets subsidies kon krijgen van de stad Gent was ze meteen gewonnen voor het idee. Sindsdien pendelt ze elektrisch aangedreven naar haar werk in Adegem, 29 km verderop.

“Ik ben altijd al een fervente fietsster geweest”, vertelt Marijke. “Ik vond het dan ook enorm spijtig dat de afstand naar mijn werk te groot was om met een gewone fiets af te leggen. Per toeval heb ik dan in een magazine gelezen dat Gentenaars een subsidie van 250 euro konden krijgen voor de aankoop van een elektrische fiets. Ik vond dat een goed initiatief en heb mij dan zo’n fiets aangeschaft, een model van rond de 2.000 euro. In het voorwiel zit er een motortje dat zorgt voor ondersteuning bij het rijden, zodat het fietsen minder inspannend wordt. Je kan dat motortje instellen van 1 tot 6 naargelang de ondersteuning die je wil. Fiets je sneller dan 25 kilometer per uur, dan valt het automatisch uit.”

De elektrische fiets van Marijke wordt aangedreven door een batterij die ze telkens moet opladen. “De afstand naar mijn werk leg ik af op volle snelheid en met volle ondersteuning, wat heel wat energie vergt. Ik heb dan ook gekozen voor het zwaarste type batterij, die mijn fiets een actieradius van zo’n honderd kilometer geeft. Het duurt zo’n zes uur om die batterij volledig op te laden via het stopcontact.”

Voortdurend in de natuur

Marijkes job speelt zich ’s nachts af en dus vertrekt zij ‘s avonds naar het werk en komt ze ’s morgens terug. “Ik slaap tot rond vier uur in de namiddag en vertrek dan om half acht naar Adegem. Van aan mijn woonplaats in de Brugse Poort tot in Merendree rijd ik op een afgesloten fietspad, waar ik geen last heb van het verkeer. Het tweede deel van mijn route is een jaagpad langs het Schipdonkkanaal. Ik ben dus voortdurend in de natuur, wat uiteraard ideaal is voor een fietser.”

Door wind of regen laat Marijke zich niet afschrikken, al weet ze niet of ze ook in de winter steeds per fiets naar het werk zal gaan. “Ik doe het nu nog maar een maand op deze manier en totnogtoe gaat het goed, maar als het donker wordt en koud zal het misschien moeilijker worden voor mij. Gelukkig hoef ik niet elke dag naar mijn werk te gaan. Doordat ik meer dan tien uur per nacht werk, moet ik gemiddeld maar twaalf à dertien keer per maand op en af rijden om aan een fulltime te komen.”

Duizend kilometer afgelegd

Marijke ziet veel voordelen aan haar manier van pendelen: “Ik ga op een ‘groene’ manier naar het werk, blijf in beweging en doordat ik de ondersteuning van dat motortje heb, blijft het ook voor iemand van mijn leeftijd haalbaar. Het is bovendien een erg prettige manier van pendelen, zonder stress. Ten slotte is er ook het financiële aspect: ik krijg een fietsvergoeding van 21 cent per afgelegde kilometer. Dat kan aardig aantikken, want deze maand heb ik in totaal al bijna duizend kilometer afgelegd, grotendeels voor woon-werkverkeer.”

Toch is er ook een nadeel volgens Marijke: “Ik kom door het lange fietsen ’s morgens vrij laat terug thuis en ben dan altijd klaar wakker. Daardoor duurt het een tijdje voordat ik kan gaan slapen. Ik lig vaak pas om half tien in mijn bed, terwijl ik om vier uur alweer moet opstaan.”