Pendelaar Jeroen vindt trein Gent-Brussel ideale werkomgeving

Naam: Jeroen Lamoot
Leeftijd: 33
Functie: financieel expert bij de Nationale Bank van België
Woonplaats: Gent
Werkplaats: Brussel
Pendelafstand: zo’n 50 km
Vervoersmiddel: de trein
Pendelduur: ongeveer 50 minuten van deur tot deur
Pendelaar sinds: 2004

Gentenaar Jeroen Lamoot werkt bij de Nationale Bank van België. Hij moet regelmatig voor zijn werk naar het buitenland, maar als hij in de hoofdzetel in Brussel verwacht wordt, neemt hij steevast de trein. Bij voorkeur die van 7u46 of 8u11, want in tegenstelling tot op veel andere piekuurtreinen is het daar wel nog mogelijk om een zitje te bemachtigen. En dat is wel zo handig als je onderweg naar kantoor al wat wil werken

“Vandaag  trok ik om 8 uur de deur van mijn appartement achter mij dicht en ging ik te voet naar het station. Dat ligt op vijf minuutjes wandelen. De treinrit zelf duurt - als alles meezit - zo’n vijfendertig minuten. Als ik dan aankom in Brussel Centraal moet ik opnieuw een wandelingetje van een goeie vijf minuten maken om dan uiteindelijk rond tien voor negen op kantoor aan te komen. Al bij al duurt mijn pendeltraject niet zo danig lang.”

Erg rustig na zeven uur ‘s avonds

’s Morgen op de trein maakt Jeroen zowel tijd om wat te werken als om zich te ontspannen. “Het eerste dat ik altijd doe is vluchtig de Metro doornemen. Heb ik die uit, dan neem ik mijn BlackBerry om alvast wat e-mails te beantwoorden. Ik regel ook mijn agenda en neem soms documenten door voor vergaderingen die ik moet bijwonen. Daarna lees ik ook nog De Standaard en The Financial Times, niet op papier, maar op mijn smartphone.”

“’s Avonds besteed ik mijn volledige treinrit aan werk: dan beantwoord ik opnieuw e-mails en schrijf ik soms korte verslagen van vergaderingen of nota's. Ik vind het gemakkelijk dat ik op de trein kan werken. Je zit daar toch en dan kan je die tijd evengoed nuttig besteden. Ik vind de trein eigenlijk wel een goede werkomgeving, tenminste als je een zitplaats kan bemachtigen. Als je zoals ik pas rond zeven à acht uur naar huis terugkeert, is het meestal rustig  en is het mogelijk om geconcentreerd te werken.”

Stiptheid is grootste probleem

Om tussen Gent en Brussel te pendelen is de trein het meest aangewezen vervoersmiddel, vindt Jeroen. “De auto is voor mij geen optie, want daar zou ik alleen maar stress van krijgen. Een trein is al bij al vrij comfortabel. Als ik het bijvoorbeeld vergelijk met de metro in Londen, dan heb ik echt geen klagen.”

Toch ziet Jeroen één groot nadeel: “Door al die treinvertragingen kan je nooit met zekerheid zeggen of je wel tijdig op je werk zal arriveren. De stiptheid is, samen met de stakingen, een probleem waar je altijd rekening mee moet houden.”

Maar in het algemeen is Jeroen best te spreken over hoe zijn woon-werkverkeer verloopt. “Ik heb natuurlijk geluk dat ik dicht bij het station in Gent woon. Maar ooit ga ik verhuizen, waarschijnlijk buiten Gent, en dan hoop ik maar dat ik nog steeds vlot op mijn werk kan raken.”

Klik op de foto hieronder en bekijk de slideshow met het traject van Jeroen: