Pendelaar Jeremy gaat met de motor naar het werk

Naam: Jeremy Dekoster
Leeftijd: 26
Functie: webdesigner bij Vacature en Références
Woonplaats: Elsene
Plaats van tewerkstelling: Brussel
Vervoersmiddel: van maart tot november de motor, soms ook de fiets, de metro of uitzonderlijk te voet
Pendelafstand: 7 kilometer
Pendelduur: 10 minuten met de motor, 20 minuten met de fiets, 50 minuten met de metro of 1 uur te voet
Pendelaar sinds: 2010

Al van kindsbeen af heeft webdesigner Jeremy Dekoster een fascinatie voor motorfietsen. Zijn eerste (mini-)exemplaar kreeg hij als vierjarige bengel. Geen wonder dan ook dat hij nu zo vaak als mogelijk de motor gebruikt om naar het werk te rijden.

“’s Morgens doe ik alles graag op mijn gemak”, zegt Jeremy. “Ik woon behoorlijk dicht bij mijn werk en hoef eigenlijk maar even voor negen te vertrekken. Toch zet ik de wekker altijd op zeven uur. Ik heb dan tijd om nog wat te soezen in bed, om te douchen en rustig te ontbijten. Afhankelijk van het weer beslis ik dan om met de motor, de fiets of de metro naar het werk te gaan. Ik plan dat niet op voorhand en ik vertrouw ook nooit op het weerbericht. Beslis ik om met de motor te gaan, dan is er wat meer voorbereiding nodig. Ik moet dan mijn helm en vest nemen en de motor uit mijn appartement naar buiten duwen. Aangezien ik geen garage heb, staat mijn motor gewoon in de living. Ik vind dat niet erg, het is mooier dan een schilderij. Gelukkig woon ik op het gelijkvloers, anders zou het praktisch niet doenbaar zijn.”

Slalommen in tunnels

Zeggen dat het aangenaam cruisen is ’s morgens naar het werk is overdreven, maar toch is de motor Jeremy’s geliefkoosd vervoersmiddel om te pendelen. “Eerst ga ik naar de Louisalaan, daar neem ik de tunnels tot aan Ijzer en dan ben ik al bijna aan Tour & Taxis, waar ik werk. Van een mooi uitzicht kan ik tijdens mijn rit helaas niet genieten, want ik rijd bijna de hele tijd in tunnels. Toch vind ik pendelen met de motor plezant. Ik arriveer beter gehumeurd dan als ik de metro zou nemen. En bovendien win ik er ook heel wat tijd mee.”

Is het dan niet gevaarlijk om met de motor voortdurend tussen de auto’s te moeten slalommen? “Zowel ’s morgens als ’s avonds is het erg druk en moet je inderdaad goed opletten”, zegt Jeremy. “Maar een motor maakt veel lawaai en trekt toch wel de aandacht. Ook is het zo dat automobilisten als de zomer nadert meer op motorrijders beginnen te letten.”

Caféracer

De motor waar Jeremy nu mee rijdt, kocht hij vorig jaar in mei. “Het is een Triumph Thruxton, zo’n typische ‘caféracer’ zoals in de jaren ’60. Vroeger heb ik nog veel crossmoto’s gehad, maar dit is mijn eerste baanmoto. Ik ben er tevreden mee, het is echt een model dat bij mij past”, zegt hij.

Een motor die hem zo na aan het hart ligt, parkeert hij dan ook niet graag buiten. “Gelukkig is er hier in Tour & Taxis een ondergrondse parking, waar ik mijn motor kan zetten. Een parkeerplaats voor een auto moet je reserveren, maar voor een motor is dat niet nodig. Er is meer dan plaats genoeg en ik kan mijn motor hier veilig vastmaken. Mijn helm en motorvest neem ik mee naar mijn bureau. Zo hoef ik mij nergens zorgen over te maken.”

Rest nog één vraag: waarom verkiest Jeremy voor zo’n kort traject eigenlijk de motor boven de fiets? “Als het echt mooi weer is, zou ik inderdaad graag af en toe eens met de fiets gaan. Maar voorlopig gaat dat niet, want de twee fietsen die ik heb staan momenteel allebei in panne.”

Klik op de foto hieronder en bekijk de slideshow over Jeremy en zijn motor: