Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Orde op je werk: less is more

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je je bureau op orde kan houden.

Heb je soms ook het gevoel dat het op je werk één chaos is? En je hoofd hierdoor al een even grote warboel is? Ben je op zoek naar meer structuur op je werk?

Wanneer je je bureau eens nader bekijkt, merk je wellicht dat er heel wat ligt dat je eigenlijk nauwelijks gebruikt. Maar al deze kleine zaken nemen natuurlijk wel heel erg veel plaats in. Niet enkel letterlijk op onze bureau, maar ook in ons hoofd. Niet regelmatig archiveren en onvoldoende prioriteiten stellen is voor veel werknemers een grote werklast. Probeer daarom meer ruimte te creëren op je werk én in je hoofd zodat je de rust terugkrijgt waar je naar verlangt.

Door je paperassen te ordenen, krijg je een beter overzicht en lukt het beter om helder te denken.  Hoe begin je hieraan? Begin met een opruimmoment: neem mappen en geef ze een label. Steek alle papieren rond hetzelfde topic bij elkaar. Gooi afval weg, zet vuile kopjes in de vaatwas, pennen die niet meer schrijven de vuilbak in...  Maak met jezelf de afspraak om zeker één keer  per week je bureau te onderhouden en weg te doen wat je niet meer nodig hebt.  

In het geval van orde op het werk geldt de uitspraak less is more zeker. Hoe leger je bureau, hoe beter je zal werken. Je kan je fixeren op één bepaald iets dat je moet doen. Je zal zien, het zal veel vlotter gaan.

I.s.m. ISW Limits