Op internet tijdens de werkuren? De 10 meest bezochte websites

Zeven op tien werknemers zijn bezig met privézaken tijdens de werkuren. Daarvan is surfen op het internet een van de favoriete bezigheden. Welke websites worden het meeste bezocht?

Uit een studie van Profil Technology naar de meeste bezochte websites tijdens de kantooruren, kwam de volgende top 10 aan het licht.

1. Google.com, inclusief gmail

De online zoekmachine met zijn eigen mailbox wordt enorm veel gebruikt door werknemers tijdens het werk. De zoekopdrachten zijn zeker niet altijd voor werkdoeleinden, net zoals het checken van gmail.

2. Facebook.com

De sociale netwerksite Facebook wordt steeds populairder bij de werknemer. Reacties plaatsen op andermans status en vooral de “vind ik leuk”-knop doen het goed tijdens de werkuren. 

3. YouTube.com

Deze meest bekende website om gratis video’s te bekijken, delen en uploaden, verdient zeker en vast een plaatsje in de top 3. Op de werkvloer is het een interessante en ontspannende bezigheid om nu en dan een filmpje online te bekijken of je favoriete muziek te beluisteren.

4. Live.com

Privézaken regelen houdt ook het lezen en versturen van privé e-mails in. In het algemeen is iedereen wel begaan met de thuissituatie of de vriendenkring, een ‘e-mail check’ is dan ook niet uit den boze op de werkvloer.

5. Msn.com

Ook Msn.com scoort goed. Op deze site neemt men vaak een kijkje om vervolgens door te klikken op een aantal onderwerpen die hun interesse wekken.

6. Deezer.com

Op deze site van Franse origine kan je muziek beluisteren. Werknemers luisteren maar al te graag naar hun favoriete nummers tijdens stressvolle werkdagen.

7. Dailymotion.com

Ook op Daily Motion kan men kosteloos video’s uploaden en bekijken. De maximale duur van een video op DailyMotion bedraagt 20 minuten ten opzichte van 15 minuten op YouTube.

8. Yahoo.com

Yahoo wordt gebruikt omwille van de portaalsite, als zoekmachine en als e-maildienst. Deze allround website is nog redelijk populair tijdens de kantooruren.

9. Bing.com

Deze zoekmachine, gecreëerd door Microsoft, is de op een na grootste zoekmachine. Een groot aantal werknemers gebruikt deze site dan ook voor hun opzoekingen.

10. Apple.com

Op de tiende plaats bevindt zich de website van Apple. Dit bevestigt de sterke marktpositie van Apple en de interesse die werknemers tonen in deze producten.

 

En jij? Welke websites bezoek jij tijdens je werkuren?


Bron: Profil Technology mei 2010