Nog geen kinderopvang voor de krokusvakantie? 3 last-minute-oplossingen

De inschrijvingen voor de meeste krokuskampen begonnen vorig jaar al in november. Wie zijn kinderen nu nog niet kwijt is, zal ze volgende week waarschijnlijk zelf van 'lering ende vermaak' moeten voorzien, al zijn er hier en daar nog wat mogelijkheden.

w

1. Van een workshop Chinees koken tot een soldatenkamp

Bij Vleugel F, het jeugdcentrum van Leuven, hebben ze de krokusvakantie in vijf dagen verdeeld, daarna nog eens in een voor- en een namiddag,  goed voor een hele hoop losse workshops. Kleuters die geboren zijn in 2004 of 2005 kunnen zich onder anderen wagen aan Chinees koken (op maandagnamiddag), Wintergefrutsel (dinsdagvoormiddag) of Knutselen met cactuszaak (donderdagnamiddag). Kinderen tussen 7 en 9 jaar kunnen kiezen voor een heldenworkshop,  een heldentraining en een heldenproef. Hier en daar zijn nog plaatsen vrij. Idem voor de ateliers voor 10- tot 12-jarigen. Ook voor vijfdaagse soldatenkamp met Generaal Peter Strölph zijn nog enkele britsen leeg. Snel bellen is de boodschap: 016/ 24 66 90

2. Naar het museum

Ook een mogelijkheid is oma, opa of een gewillige tante met je kinderen naar het Museum voor Natuurwetenschappen sturen, in Brussel. Met een rondje dinosaurussen is het altijd scoren. Bovendien organiseert het museum tijdens de vakantie extra PaleoLAB's. Voor 2 euro mogen kinderen vanaf 5 jaar zelf aan de slag met fossielen en gipsafdrukken. Een animator van het museum begeleidt drie sessies, om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. www.natuurwetenschappen.be/museum/paleolab

Overigens voorzien meer dan 80 museums volgende week een speciaal aanbod voor kinderen. Inclusief animatie op maat. Het overzichtskaartje met wat en waar vind je terug op www.krokuskriebels.org.

3. Een theaterworkshop

Het Paleis in Antwerpen organiseert volgende week theaterworkshop. 'Woorden woorden woorden' is een zoektocht naar taal voor kinderen vanaf 10 jaar. Van 10 tot 16 uur proberen ze de mogelijkheden uit van alle letters ter wereld. Ze bouwen een decor en maken muziek. Ervaring op de planken is niet nodig. Ook handig is de opvang voor en na de workshop van 9 tot 17.30 uur. Prijs: 12 euro, lunchpakket niet inbegrepen. www.hetpaleis.be (AO)

Lees ook ons dossier over kinderopvang.

Heb jij nog tips voor ouders met opvangproblemen in de krokusvakantie? Laat ze hier achter!