Nieuwe hype: een dagje werken vanuit de Carestel

Deze professionele ‘urban nomads’ zwerven van de ene wifi-hotspot naar de andere. Met de smartphone en andere Blackberries beschikken ze over nog meer vrijheid dan vroeger. Wij troffen een kantoornomade in de Carestel aan de E40 in Wetteren

7.000 kilometer per maand

"Ik woon aan de kust. Als ik 's morgens Gent passeer en ik hoor dat in Aalst de file begint, stop ik meestal hier in de Carestel om een uurtje te werken. En vorige week met die monsterfile heb ik vanuit dit restaurant al mijn afspraken afgebeld", vertelt Youri Legein, nationale 'account supervisor’ voor Initial Textiles, leverancier van arbeidskledij en sanitaire voorzieningen van de Rentokil-groep. "Ik kom hier geregeld. Om mijn administratie op punt te stellen en mijn e-mails op te volgen. De zware dossiers behandel ik op kantoor. Ik heb klanten over heel België en rij per maand 7.000 km. Vorige week met die monsterfile heb ik vanuit dit restaurant al mijn afspraken afgebeld."

Comfort en een neutrale werkplek

Youri is een typische kantoornomade, een werknemer die geregeld mobiel werkt vanuit wegrestaurants, cafés of stations. "Wegrestaurants bieden voldoende comfort en een neutrale werkomgeving”, aldus Youri Legein. “Jammer dat de muziek hier nu zo luid staat. Ook mis ik rond mijn tafeltje een stopcontact. Eten doe ik hier niet. Mijn boterhammen zijn voor achter het stuur. Ik doe al tien jaar de baan. Voor mij maakt het weinig uit of hier nu 3 of 100 mensen zitten." De Telenetkaart ligt naast zijn laptop: "Die koop je hier aan de kassa. Voor 5 euro kan je twee uur inloggen."

Tekst: Erik Verreet - Foto: Isabel Pousset
Bron: Vacature Magazine 20 februari 2010

Reageer

Werk jij soms vanuit een café of een Carestel? Ken jij leuke 'flexibele' werkplekken? Laat hier je tips achter voor andere kantoornomaden.