Niet elke dag moet een topper zijn

Op het werk wordt er van ons verwacht dat we onder een bepaalde tijdsdruk presteren. Men moet altijd vriendelijk zijn tegen klanten en ook extra taken kunnen opnemen van collega’s. We moeten nauwkeurig en toch tegelijkertijd ook snel werken want time is money.
Ook thuis moeten we aan verschillende verwachtingen voldoen: het huishouden moet in orde zijn, de kinderen moeten geholpen worden met huiswerk, je moet gezond koken en nog tijd maken voor je partner. Als we niet aan deze hoge eisen tegemoetkomen voelen we ons slecht en schuldig of soms zelfs gefaald. Het is belangrijk om te weten dat iedereen wel eens een mindere dag heeft. Niet elke dag moet een topper zijn!

Je bent echt niet de enige die eens een deadline op het werk niet haalt, scherp uit de hoek kan komen tegen een collega of geen fut hebt om het huishouden te doen. Het leven lacht ons nu eenmaal niet altijd toe! Het is belangrijk dat je mild bent voor jezelf, zo geef je de moed niet op bij een mindere dag.  Na zo’n dag is het normaal dat je jezelf even slecht voelt, gun jezelf even de tijd. Bekijk een foutje niet telkens als een mislukking, maar relativeer het. Als je jezelf steeds dingen verwijt, is het moeilijker om uit je fouten te leren en te kijken naar je groeikansen. Blijf in jezelf geloven en begin de volgende dag met een nieuwe lei.

Niet elke dag moet een topper zijn maar we zeggen vaak zeer snel ’s avonds dat we een slechte dag achter de rug hebben. Vaak leiden we dit af uit enkele kleine dingen die negatief waren. Als we dan eens stilstaan bij onze dag en gaan nadenken wat er allemaal misliep, merken we vaak dat er toch ook nog heel wat goede dingen gebeurd zijn. Een tip wanneer je denkt een slechte dag gehad te hebben: ga voor het slapen eens rustig na wat er die dag wel goed gelopen is. Zie dit als een moment voor jezelf om even stil te staan bij de positieve dingen van die dag waar je dankbaar voor bent. 

I.s.m. ISW Limits

asset/32566