Neem je collega bij de neus: de 10 leukste computergrappen

Een goede sfeer op de werkvloer is essentieel. En wat is er beter dan een paar leuke grapjes om de band met je collega’s te versterken. Ziehier onze tien suggesties.

1. Het beeldscherm omkeren

Mop: De afbeelding op het bureaublad staat plots volledig op z’n kop
Methode:  Druk CTRL + ALT + pijltje naar beneden

2. Klaviertaal veranderen

Mop: Verander een Azertyklavier in Qwerty of omgekeerd
Methode: Shift Lock + Alt gr of Shift Lock + Alt of shift + Shift Lock + Alt (voor Windows 7)

3. Maak een trompe-l’oeil van het bureaublad

Mop: Maak een foto van het bureaublad, wis alle echte icoontjes die op het originele bureaublad stonden en stel de foto als achtergrond in op het bureaublad. Je collega zal het niet makkelijk hebben om een programma te openen wanneer hij op een van de valse icoontjes klikt.
Methode: Maak een foto via ‘printscreen’. Stel die foto in als achtergrond van het bureaublad en vink vervolgens het vakje ‘Icoontjes op het bureaublad weergeven’ uit (dat vind je door met je rechtermuisknop op het bureaublad te klikken)

4. De muis voor linkshandigen

Mop: de rechtermuisknop wordt de linkermuisknop (en omgekeerd).
Methode: Ga via configuratiescherm naar de eigenschappen van de muis en vink het vakje ‘linkshandig’ aan.

5. De snelheid van de muis aanpassen

Mop: Door de snelheid van de cursor te vertragen of te versnellen, zal jouw collega de indruk krijgen dat zijn muis niet goed meer reageert op zijn bewegingen.
Methode: Ga via configuratiescherm naar de eigenschappen van de muis en verschuif onder het tabblad ‘cursoropties’ het balkje met de snelheid.

6. Oeps… Windows gecrasht

Mop: Geniet terwijl je collega denkt dat zijn Windows gecrasht is en hij er alles aan doet om een onbestaand probleem op te lossen.
Methode: Download bijvoorbeeld Blue screen of Death en stel het in als screensaver door met de rechtermuisknop op 'Eigenschappen' te klikken en vervolgens door te klikken naar het tabblad 'Screensaver'.

7. De startpagina veranderen

Mop: Zodra de collega in kwestie zijn internetbrowser opent komt hij/zij op de door jou gekozen startpagina terecht. Hoe creatiever je hier zelf bent, hoe beter de grap!
Methode: Open de internetbrowser, ga naar tools, opties en geef dan de gewenste URL in van de website die u zelf uitkoos.

8. Verander de Windowsgeluidjes door iets minder gebruikelijke geluiden

Mop: De gebruikelijke geluidjes worden vervangen door iets ‘infantielere’ geluidjes.
Methode: Ga naar configuratiescherm, kies ‘Geluiden’, klik op tabblad ‘Geluiden', kies het geluidje dat u wil wijzigen en klik vervolgens op browse en voeg een audiostukje naar keuze in. Let er op dat het nieuwe audiofragment niet te lang is.

9. Beweeg de muis van je collega

Mop: Kijk geamuseerd toe terwijl de collega in kwestie zijn cursor onder controle probeert te krijgen.
Methode: Sluit de muis van jouw collega stiekem op de pc van een andere collega aan of bevestig een beetje plakband onder zijn muis als het een optische muis is.

10. Wees creatief met het adresboekje

Mop: Vervang een vaak gebruikt telefoonnummer of e-mailadres door een ander nummer of adres.
Methode: Ga naar het adressenbestand en vervang het ene e-mailadres door het andere. Net zo voor het telefoonnummer.

 

Bron: Topito.com