Mindfulness om evenwichtig te presteren

“We zitten continu in onbewuste stromen van informatieverwerking”, aldus David Dewulf. “Deze denkstromen kunnen stress en angst uitlokken. Ze zijn verantwoordelijk voor negatieve spiralen en leiden tot depressies. Als we die onbewuste denkstromen herkennen, kunnen we ze loslaten.

Tegelijk komt het erop aan om geen oordelen of emoties aan je gedachten te koppelen. Je leert de emoties te zien en ze ogenblikkelijk los te laten zodat ze je niet in een negatieve denkspiraal kunnen brengen.”

“Door de spanning te ervaren slaag je er in je te ontspannen. Het komt erop aan emoties te leren accepteren. Als je emoties niet accepteert is de manier waarop je informatie verwerkt vertroebeld. Helder denken is dan onmogelijk.


De geest als een pc


”Het effect van mindfocus is een verhoogde aandacht op de dingen waar je mee bezig bent”, aldus Dewulf. “Je kan het vergelijken met een PC. Als er meerdere programma’s op je PC draaien functioneert hij minder goed. Door de Mindfocus training kan je overtollige programma’s uitzetten zodat er meer mentale ruimte vrijkomt en je helderder kan denken.


Na de training blijken hersenniveaus die instaan voor het welbevinden méér geactiveerd. Hierdoor voelen mensen zich beter in hun vel. Dit is absoluut de basis om beter werk af te leveren. De training blijkt eveneens het effect van griepvaccins te verhogen. Het aantal antistoffen blijkt significant verhoogd waardoor mensen beter bestand zijn tegen ziekte. MBCT vermindert bijgevolg de kans op ziekteverzuim op de werkvloer.


Oefening rust vinden


Klik hier voor de audiolink naar de oefening.


Beoefen deze aandachtsoefening 7 dagen lang, 2 keer per dag. Evalueer daarna het verschil.


I.s.m. Mindfocus