Lunch Beat in Brussel: clubben tijdens de middagpauze

Om even op adem te komen op het werk is het van kapitaal belang dat je 's middags een echte pauze neemt.

Die filosofie indachtig ontstond in 2010 in Zweden het concept Lunch Beat. De bedoeling is om tijdens een gezonde lunch even alle spanningen weg te dansen. Lunch Beat resoneert nu over de hele wereld: voor 10 euro krijg je een broodje, een drankje en een één uur lang een dj voorgeschoteld. Water is à volonté te verkrijgen, alcohol is verboden en dansen is verplicht.

"We willen dat de mensen dansen"

En nu is ook België aan de beurt. 7 februari streek de formule neer in het Hotel Thôn in de Brusselse Wetstraat. Filip Waegemans is een van de organisatoren: "Ik had het ergens op internet erover gelezen en ik vond het echt geweldig. Ik heb een vriend gecontacteerd die wat afweet van evenementen organiseren, waarna we een eerste editie in Antwerpen op poten hebben gezet. Het was een immens succes. En nu is Brussel aan de beurt."

Is het dan niet te moeilijk om mensen aan het dansen te krijgen zonder alcohol? "Mensen hebben geen alcohol nodig om zich te amuseren. In het begin geloofde ik er zelf niet in, maar kijk: vrij snel begint iedereen toch te dansen."

En er zullen nog meer dansbenen uitgegooid worden in de toekomst. De volgende Lunch Beat zal op 26 maart plaatsvinden, in het hotel Thôn Centrum, met een capaciteit van 500 personen.

Is het al vrijdag?

Nog voor het uur rond is verlaten de eerste danslustigen het hotel. Het concept valt blijkbaar in de smaak: "ik was bang dat het wat raar zou zijn, dansen met mijn collega's," vertrouwt een jonge man in pak en das ons toe. "Maar uiteindelijk was een geweldige middag."

"Ik heb de indruk dat het al vrijdag is!" zegt een jonge vrouw met een Spaans accent enthousiast. "Het zal moeilijk zijn om me terug volledig op het werk te kunnen concentreren ..."

Om halftwee valt de stilte over de zaal. Applaus weerklinkt, en het werkvolk verdwijnt even snel als het gekomen is, terug naar kantoor.

Video: Lunch Beat in Brussel