LinkedUp! is datingapp die werkt met LinkedIn-profielen

Onder online daters is Tinder razendsnel een begrip geworden. Hoe succesvol de app ook moge zijn, de kritiek is niet van de lucht. Aangezien je met een simpele veegbeweging iemands profielfoto kan goedkeuren of afkeuren, vinden velen Tinder immers maar oppervlakkige vleeskeuring.

Voor singles die zich in hun online zoektocht naar een geschikte partner een zekere sérieux willen aanmeten is er nu een waardig alternatief: LinkedUp! is nieuwe datingapp voor iPhone en iPad die gebruikmaakt van de gegevens op je LinkedIn-profiel. Ideaal dus als je vooral je carrière en je professionele verwezenlijkingen in de kijker wil plaatsen. Volgens de 28-jarige bedenker Max Fischer geeft een LinkedIn-profiel goed weer waar iemand voor staat: “Mensen krijgen een antwoord op de belangrijkste vragen die bij het daten worden gesteld. Ik denk daarbij aan de plaats waar iemand vandaan komt, wat hij of zij doet voor de kost en waar hij of zij naar school is geweest”, zo verklaarde hij aan The Wall Street Journal.

Fischer kreeg het idee voor zijn app een jaar geleden toen hij merkte dat jonge professionals in zijn omgeving LinkedIn voor meer dan netwerken alleen gebruikten. Samen met een familielid dat over de nodige IT-kennis beschikte begon hij aan de ontwikkeling van de app, die sinds eind maart beschikbaar is.

Selfie

Voor alle duidelijkheid: LinkedUp! is geen initiatief van LinkedIn zelf, het neemt enkel automatisch informatie van de sociaalnetwerksite over. Toch is er daarbij enige flexibiliteit mogelijk: wie vindt dat hij op zijn profielfoto toch iets te serieus afgebeeld staat kan er bij LinkedUp! voor kiezen om die te vervangen door een meer ontspannen selfie.

Fischer weigert voorlopig om vrij te geven hoeveel keer zijn app al gedownloaded is, al zegt hij wel dat het aantal gebruikers op een maand tijd meer dan verdubbeld is. Om zijn app te promoten plant hij in de nabije toekomst zogenaamde ‘download parties’ in steden als Los Angeles, New York en San Francisco.

Hoewel uit onderzoek blijkt dat zo 84 procent van de (Amerikaanse) werknemers openstaat voor een relatie met een collega, benadrukt Fischer dat LinkedUp! hoegenaamd niet de bedoeling heeft om flirten binnen een bedrijf te moedigen.