Leiding geven: kies jij de mannelijke of de vrouwelijke aanpak?

De discussie over de vertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijfsleven woedt volop. Meestal hebben we het dan over de pro’s en contra’s van quota. Maar de échte discussie gaat niet over het percentage mannen en vrouwen in het management, maar over de stijl van leidinggeven van deze mannen en vrouwen.

Michèle Mees, auteur van het boek 'De gebalanceerde leider, sleutels tot meer evenwicht tussen masculiene en feminiene energie' (*), geeft een oplossing voor de hele discussie.

Wat is gebalanceerd leiderschap?

Aan de top van het bedrijfsleven is er volgens Mees meer nood aan gebalanceerd leiderschap. Dit ontstaat doordat je mannelijke en vrouwelijke energie gaat combineren, ook bekend als ‘masculiene en feminiene energie’. Het gaat erom beiden in jezelf, je team en je bedrijf te ontwikkelen en te laten samenspelen. Dat bereik je enkel als je beide dimensies gelijk herkent, erkent, waardeert en inzet.

Hoe ontstaat dit leiderschap? Het begint telkens bij het individu zelf. Elke persoon moet meer in balans komen en dit evenwicht ook uitstralen op zijn omgeving. In een team met een gebalanceerde leider merk je algauw de dynamiek van creativiteit, innovatie en realisatie. Verder ervaar je een sterke verbondenheid binnenin het team, maar ook naar buiten toe met de aandeelhouders. In die omgeving kunnen mensen groeien, zich ontwikkelen en worden doelstellingen die ingebed zijn in een bredere maatschappelijke context, gerealiseerd.

Heb jij het in je?

Om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan hebben we meer van dit soort gebalanceerd leiderschap nodig. In dit dossier kan je ontdekken welke de verschillen tussen een mannelijke en een vrouwelijke leiderschapsstijl zijn en of jij een gebalanceerde leider bent.