Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Kater? 8 middeltjes om de werkdag te overleven

Waarom wachten tot het weekend is om je te amuseren? Als je uitgenodigd wordt op een doordeweeks feestje kun je niet nee zeggen. Tot ’s ochtends de wekker gaat en je beseft dat het een zware dag gaat zijn. Acht tips om je dag door te komen met een kater.


1. Drink. Alcohol zorgt ervoor dat je gaat uitdrogen. Met elke slok alcohol, verlies je evenveel aan water. Probeer de dag nadien dus zo veel mogelijk te drinken. En nee, daarmee bedoelen we geen alcohol. Drink vooral veel water, maar ook vruchtensap kan wonderen doen.

2. Vermijd koffie. Je dacht je dag waarschijnlijk door te komen met liters koffie? Geen goed idee. Koffie leidt tot nog meer uitdroging en kan je kater verergeren.

3. Eet voldoende. Sommige mensen kunnen niets eten als ze de dag ervoor stevig hebben gedronken. Toch is het belangrijk om goed te ontbijten voor je naar je werk vertrekt. Niet met koffie dus, maar met (vers) fruitsap.

4. Blijf bezig. Slapen is dan wel de beste remedie om van je kater verlost te geraken, toch kun je het je niet permitteren om met je hoofd op je bureau te liggen snurken. Zorg daarom dat je niet te vaak gaat wegdromen, maar dat je genoeg werk hebt.

5. Vermijd conflicten. Oké, je hebt een rotdag, maar dat heb je enkel aan jezelf te danken. Probeer opmerkingen over collega’s die te veel decibels produceren te vermijden. Ook als iemand jou een opmerking geeft, kun je best op je tanden bijten. Je bent vandaag veel gevoeliger, maar zorg dat dit niet voor onnodige conflicten zorgt.

6. Ga af en toe eens wandelen.Tenzij je een beroep hebt waarbij je vaak in de openlucht bent, kun je niet naar buiten. Maar frisse lucht kan wonderen doen. Dus heb je geen kans om frisse lucht op te snuiven? Zet het raam dan open en stap af en toe eens naar het fotokopieerapparaat of toilet. Niemand die hier een opmerking over kan maken en bovendien zal een beetje beweging zal je goed doen.

7. Vermeld de kater niet. Mensen met een kater zien er aanvankelijk niet op hun best uit. Als je collega’s vragen stellen, zeg dan dat je slecht geslapen hebt of ziek bent. Nieuws kan zich razendsnel verspreiden op de werkvloer en het laatste wat je wilt is dat je baas het te weten komt.

8. Neem een pijnstiller. Dit is de meest voor de hand liggende tip om je dag door te komen, maar daarom niet minder effectief. Om je hoofdpijn te verminderen neem je dus best een pijnstiller.

    Je kunt natuurlijk ook op veilig spelen en zorgen dat je de avond ervoor niet te veel drinkt. Maar mocht het helpen, tijd heelt de wonden, dus met wat geluk ben je aan het einde van de dag weer je nuchtere zelf!

    Foto: Yuri Arcus voor Shutterstock