Kan mijn werkgever me verplichten zwangerschapsrust te nemen?

“Ik ben zwanger van mijn eerste kindje en zou begin juni moeten bevallen. Ik zou graag werken tot een week voor mijn uitgetelde datum. Kan mijn werkgever me verplichten eerder op zwangerschapsrust te gaan?"
Het antwoord van Kathy Dillies, SD Worx

Zoals je weet bestaat de moederschapsrust uit twee delen:

  1. de zwangerschapsrust, dit is het verlof dat je opneemt vóór de bevalling
  2. het bevallingsverlof, dit is het verlof dat je opneemt vanaf de bevalling

Een deel van de moederschapsrust ben je verplicht om op te nemen. Een ander deel is slechts facultatief.

Dit zijn de basisprincipes op een rijtje:

Zwangerschapsrust

De zwangerschapsrust is een periode die maximum 6 weken vóór de vermoedelijke bevallingsdatum aanvangt.

Het grootste deel van die periode is eigenlijk facultatief op te nemen. Je bent enkel verplicht om de laatste week vóór de vermoedelijke bevallingsdatum rust te nemen. Over de overige 5 weken beslis jij zelf. Jij beslist of je ze al dan niet opneemt, vanaf wanneer je dit doet en of je ze omzet in bevallingsverlof.

Let wel! Eenmaal je de zwangerschapsrust van start laat gaan, kan je ze niet meer onderbreken.

Jij beslist wanneer het facultatief deel van de zwangerschapsrust ingaat. De werkgever heeft geen beslissingsbevoegdheid. Hij kan je niet verplichten om dit verlof op te nemen. Hij mag je enkel de laatste week voor de vermoedelijke bevallingsdatum niet tewerkstellen. Aangezien je van plan bent om een week voor je bevallingsdatum te stoppen met werken stelt zich hier geen probleem.

Bevallingsrust  

Het bevallingsverlof duurt 9 weken. Je bent verplicht om die periode volledig op te nemen. Het verlof vangt automatisch aan vanaf de dag van de bevalling.

Je hebt de mogelijkheid om het facultatief deel van de zwangerschapsrust dat je niet hebt opgenomen vóór de bevalling over te dragen en om te zetten in bevallingsrust. Ook deze beslissing ligt volledig in je handen. De werkgever kan je niet dwingen om dit al dan niet op te nemen.