Kan iedereen een burn-out krijgen?

Werknemers die een burn-out krijgen, hebben vaak jarenlang hun hart en ziel in hun werk gelegd. Maar plots komen ze op een punt dat ze de balans opmaken en zich afvragen: wat krijg ik hier nu eigenlijk voor terug? Ze hebben het gevoel niet beloond te worden voor de inspanningen die ze geleverd hebben. Ze staan al een tijd onder hoge druk en hebben het gevoel niets meer bij te dragen aan de organisatie. De motivatie is verdwenen en ze voelen zich opgebrand.

Geen teken van onkunde

Een burn-out krijgen door je werk is zeker geen teken dat je je werk niet aankan. Integendeel, dikwijls gaat het om zeer goede werkkrachten, mensen die altijd zeer gemotiveerd en gedreven zijn geweest. Vaak zijn het ook zeer plichtsbewuste mensen die de lat voor zichzelf (en voor anderen) altijd erg hoog leggen. Maar op een bepaald moment wordt het te veel … Deze uitspraak illustreert dit goed: ‘In order to be burn-out, one has to first be on fire’.

Ook jongeren

Het zijn niet enkel oudere werknemers die te kampen hebben met burn-out. Ook jonge mensen kunnen een burn-out krijgen. Ze beginnen immers vaak met hoge verwachtingen en idealen aan een job, maar hebben soms nog niet de juiste vaardigheden en capaciteiten opgebouwd om met problemen en ontgoochelingen om te gaan.

Lees het volledige dossier over burn-out.

In samenwerking met ISW Limits

asset/32566