Hongaren in short, Indiërs altijd in kostuum naar het werk

Europeanen hebben er het minst problemen mee om casual op het werk te verschijnen, dat leert een rondvraag van Reuters/Ipsos bij 12.500 werknemers wereldwijd. Slechts 27% draagt altijd een kostuum of mantelpakje om naar kantoor te gaan.

Kostuum? Short? Sandalen?

In Hongarije zijn werknemers het minst op stijve dresscode gesteld: amper 12% tooit zich in kostuum voor zijn baas. 56% vindt dat sandalen moet kunnen en 46% heeft geen problemen met een short.

Indiërs zijn het meest strikt wat kledij betreft: 58% kiest resoluut voor een kostuum. Slechts 21% vindt dat een short door de beugel kan.

Kostuum verplicht voor management

4 op 10 deelnemers denken dat wie er casual bijloopt geen kans maakt op een hoge functie. 66% vindt het trouwens ongepast wanneer managers geen kostuum of mantelpakje dragen.

In India zijn werknemers het meest streng: ruim 60% denkt dat je niet hogerop kan raken als je je kledingstijl niet aanpast. De Zweden stellen minder eisen aan hun managers: slechts 1 op 4 denkt dat de manier waarop je je kleedt een obstakel is voor promotie.

Tekst: Elodie Fontaine – Bron: Reuters

Lees ook:
- Welke kleren doe je aan als je gaat solliciteren?
- Daar is de zon: welke kleren doe je niet aan om te werken?