Hond wordt vicevoorzitter: 4 diervriendelijke bedrijven

Een hond op het werk. Het lijkt te gek voor woorden. Toch blijkt uit een studie van de Central Michigan University dat een hond op de werkvloer voor meer vertrouwen en samenwerking tussen de medewerkers zorgt.

Volgens een andere enquête zou 1 op 5 Amerikaanse bedrijven een huisdier toelaten op het werk. Ziehier, enkele bedrijven waar je trouwe viervoeter meer dan welkom is.

Google

Google staat al langer bekend als een bedrijf dat haar werknemers in de watten legt. Je kan er naar het kapsalon, je was laten doen, van een massage genieten … én je hond meenemen. Het bedrijf stelt wel in zijn algemene gedragscode dat het katten minder op prijs stelt. Zo is en blijft Google een hondenbedrijf, stipuleren de algemene regels:

"Google's affection for our canine friends is an integral facet of our corporate culture. We like cats, but we're a dog company, so as a general rule we feel cats visiting our offices would be fairly stressed out."

Procter & Gamble Pet Care

Maar het kan nog gekker. Bij Procter & Gamble Pet Care (de afdeling die onder andere Eukanuba produceert) mogen werknemers hun hond iedere dag meenemen naar het werk. Het bedrijf in Cincinatti heeft zelfs een hond tot vicepresident van de afdeling ‘Canine Communications’ benoemd.

Omdat viervoeter Euka een tijdje geleden met pensioen ging, moest ze vervangen worden door een andere vicevoorzitter. Om de overgang vlotjes te laten verlopen, maakte Euka een duidelijke functieomschrijving op.

Ben & Jerry’s

Ook bij Ben & Jerry's lijkt het aangenaam om werken. Naast het krijgen van gratis ijsjes, sorbets of yoghurt iedere dag, mag je ook daar je hond meenemen naar het werk. De honden lopen er vrij rond en worden zelfs aanzien als trouwe medewerkers.

Amazon

Internetgigant Amazon houdt ook van honden. Maar het meenemen van je viervoeter wordt wel aan enkele regels onderworpen: zo moet de hond eerst geregistreerd worden als ‘werkende hond’, nagaan of hij alle vaccinaties heeft en eens hij zich op de werkvloer begeeft een leiband dragen of achter gesloten deuren blijven.