Hoe ziet de zomer van ex-Miss Belgian Beauty Nele Somers eruit?

Nele Somers studeerde als juriste af aan de Universiteit Antwerpen. In 2008 mocht ze het kroontje van Miss Belgian Beauty dragen. Nele heeft een dochtertje van negen maanden, Ella Marie. Wat doet ze deze zomer?

Waar ga je op vakantie?

Dit jaar gaan we naar Marbella, in Spanje. Een prachtige streek, lekker warm en kindvriendelijk. Net wat we nodig hebben met een peuter van negen maanden.

Welke boeken neem je mee?

Waarschijnlijk geen. Ik zit al het hele jaar voor mijn studies tussen de boeken. Op vakantie wil ik vooral genieten van mijn gezin, de omgeving, lekker eten en ontspannen.

Welke soort vakantie vind je het leukst?

Ik hou het meest van een allesomvattende vakatie: zon, zee, strand, afgewisseld met een snuifje cultuur: een museum, een bezoekje aan een middeleeuws dorpje of kerkje kan ik zeker wel smaken. Zolang het evenwicht maar goed bewaard blijft.

Heb je veel verlof?

Nee, dit jaar heb ik helaas maar een weekje. Ik had vier weken, maar ik heb er drie van gebruikt om te studeren. Tja, het is een kwestie van prioriteiten zeker? Ik verzeker op die manier toch een deel mijn toekomst, dus vind ik het niet erg om te moeten inboeten op verlof.

Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk minstens veertig uur per week. Daar is het huishouden nog niet bijgeteld (lacht). Ik heb op dat gebied echter niet te klagen. Mijn man is geen nieuwe man, maar helpt me voldoende mee om het draaiende te houden.

Welk budget voorzie je op vakantie?

Zo weinig mogelijk. We reizen dit jaar echt met een minimum, want we zijn van plan om zo snel mogelijk een huisje te kopen. Dat is volgens ons een van de beste investeringen die je kunt doen, dus daar zijn we bereid veel voor te laten (lacht).

Wat is je favoriete reisbestemming?

New York!

Wat doe je met de kinderen tijdens de vakantie?

Ella Marie gaat mee op reis. Ik moet haar tijdens het jaar al te veel missen, door mijn werk en vele nevenactiviteiten. Een reis zonder haar zou niet hetzelfde zijn.

Wat staat er na de vakantie op de planning?

Hard werken!

Kan je je werk makkelijk loslaten tijdens de vakantie? En kan je dan na afloop weer gemakkelijk de draad oppikken?

Dat lukt gelukkig heel gemakkelijk. Ik ben iemand die haar hoofd volledig vrij kan maken tijdens de vakantie, en ik hou het ook de hele vakantie vol. Dat moet ook wel, anders hou ik het niet uit.

Wat gaat zeker mee in de koffer?

Een goeie zonnecrème, om ons alle drie te beschermen tegen de Spaanse zon!

Tekst: Marjorie Blomme