Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe ziet de zomer van Siegfried Bracke eruit?

Met de politieke chaos vorig jaar kregen politici amper de kans om van hun zomer te genieten. Ook dit jaar ziet het er niet onmiddellijk rooskleurig uit. Wij vroeger aan N-VA’er Siegfried Bracke hoe zijn zomermaanden er dit jaar uitzien.

Een moeilijke balans

“Het moeilijkste aan de zomermaanden vind ik het juiste evenwicht te vinden tussen werk en ontspanning. Ik ben ondertussen al vele jaren actief op de arbeidsmarkt en ik heb werken nog nooit als een last ervaren. Mijn werk is voor mij geen zware opgave, ik werk met plezier. Net daarom is het zo moeilijk om mezelf tot ontspanning aan te zetten.”

“Vorig jaar waren de zomermaanden wat eentonig. Met de politieke impasse had geen enkele politicus de kans echt te ontspannen. We kregen wel allemaal een familieweekje zoals Elio Di Rupo het noemde. Ik ben toen in België gebleven en dan blijft het vakantiegevoel nogal uit. Reden te meer om dit jaar naar het buitenland te gaan. Deze zomer trekken we er zonder twijfel twee weekjes op uit.”

Blindelings vertrouwen

“Aan de bestemming van mijn vakantie hecht ik niet zo veel belang. Mijn vrouw regelt alles en ik volg haar met mijn ogen dicht. Waar de vakantie ons dit jaar naartoe brengt, kan ik dus niet vertellen want ik weet het niet. Vermoedelijk zal het in de lijn liggen van vorige jaren en gaan we op ontdekking in het zuiden van Europa.”

Niet langer ontkennen

“Gelukkig dwingt mijn geliefde me af en toe te ontspannen. Zonder haar zou het verschil tussen werken en ontspanning wellicht al helemaal vervaagd zijn.”

“Voor mij zijn er twee onmiskenbare indicatoren die me aangeven wanneer het tijd is voor vakantie. In de eerste plaats is dat dus mijn geliefde. Mijn vrouw heeft me de laatste maanden enorm moeten missen. Zij heeft meer dan ooit recht op vakantie en tijd met haar echtgenoot.”

“Een tweede is mijn gezondheid. Ik ben niet meer van de jongste en dat begin ik fysiek te merken. Na lange dagen werken -hoe plezierig ik dat ook vind- voel ik hoe mijn lichaam zich verzet.”

Vroeger was het makkelijker

“Toen ik net begon te werken ging ik minstens één keer per jaar naar het buitenland. Het was toen makkelijker om niet met het werk bezig te zijn. Er was niet overal wifi en de een Belgische krant kwamen amper de grens over.  Maar als ik dan toch ergens toevallig een Belgische krant vond, dan las ik die van voor naar achteren en omgekeerd.”

Eigen regels

“Ik zal er tijdens deze vakantie erg op moeten toezien dat ik het werk loslaat. Voor mij is dat een zware opgave. Mijn werk bestaat er bijvoorbeeld uit de actualiteit te volgen. Meer bepaald het binnenlandse nieuws. Met overal toegang tot het internet, en met een iPad in de reiskoffer kan je nu zelfs in het buitenland zonder probleem het Belgische nieuws op de voet volgen. Ik zal met mezelf afspraken moeten maken om aan de verleiding te weerstaan. Een niet te onderschatten uitdaging!”

De reiskoffer

“Ik zal mijn best doen om wat tijd te maken voor andere dingen. Wat ik zeker meeneem zijn boeken. Niet te veel, want dan wordt het ook een opgave. Maar ook niet te weinig. Wellicht neem ik ‘Alleen maar nette mensen’ mee van Robert Vuijsje. Een boek dat al een lange tijd in mijn boekenkast wacht om gelezen te worden.”

“Daarnaast overweeg ik het ook om mijn loopschoenen mee te nemen. Toen ik in de politiek stapte heb ik het lopen opgegeven, maar mijn lichaam stuurt signalen uit dat het dringend tijd is om die activiteit te hervatten. Misschien dient zich deze zomer wel de gelegenheid bij uitstek aan!”

Tekst: Annabell Van den Berghe