Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe verhinder je dat je medewerkers opbranden?

Het is een ramp voor een afdeling als een of meerdere medewerkers enkele maanden van de werkvloer verdwijnen wegens burn-out. In het nieuwe boek Help! Mijn batterijen lopen leeg! pleiten de coaches Luk Dewulf en Guido Vangronsveld voor een burn-outpreventie als vast onderdeel van een normaal personeelsbeleid.

Hun tips voor lijnmanagers:

  • merk tijdig de signalen op bij medewerkers die vaak aan een burn-out voorafgaan. Hun energie vermindert, ze tobben en ze communiceren anders, bijvoorbeeld door meer te klagen
  • meestal hebben deze medewerkers een (negatief) beeld ontwikkeld over de manier waarop ze door hun overste gezien worden. Dit beeld speelt in hun hoofd en blokkeert hen. Luk Dewulf: “Als je voelt dat er een storing op de lijn zit, moet je met die persoon praten. Breng hem/haar in een informele omgeving zover dat hij/zij over dit beeld wil praten. Stel een ‘circulaire’ vraag: wat denk jij dat ik over jou denk. Na het antwoord van de medewerker, moet de chef eenzelfde soort antwoord geven. Zo kunnen verkeerde beelden bijgesteld worden. Indien de directe chef dit niet kan, schakel dan een externe coach in.”
  • vermijd klonen. Luk Dewulf: “In heel wat bedrijven meten managers hun werknemers af aan de mate waarin ze op hen lijken. Zo verliezen ze heel waardevolle krachten die elders hun geluk gaan zoeken.”
  • stop met het bijspijkeren van zwakke punten. “In plaats van iedereen op dure cursus te sturen met de opdracht ‘te veranderen’, loont het meer om op de echte talenten van de medewerkers in te zetten. Vraag de medewerker gewoon om zijn resultaten te verbeteren. Dat kan die op heel andere manieren dan via het verbeteren van zijn zwakke punten. Geef, bijvoorbeeld, iemand die tijd nodig heeft om erover na te denken, een nacht voor hij zijn oplossing aangeeft of geef die persoon meer tijd om zich voor te bereiden.”

Chat met de auteurs van dit boek!

Zit je zelf met vragen over burn-out, hoe je het kan vermijden bij je medewerkers, en hoe je vermijdt zelf tegen de muur te lopen? Stel op dinsdag 19 juni van 12 tot 13 uur al je vragen.

Koop het boek, krijg 5 euro korting

Vacature-lezers genieten 5 euro korting* bij aankoop van dit boek via de Lannoo webshop.
Je betaalt slechts 14,99 euro in plaats van 19,99 euro én krijgt het boek gratis thuisbezorgd.
Surf naar: www.lannooshop.be/vacature-batterijen

*De korting: (1) is enkel geldig via de webshop van de uitgeverij en dus niet in de reguliere boekhandel;
(2) wordt verrekend nadat je het boek in de webshop hebt toegevoegd aan je winkelmandje;
(3) geldt enkel als je gebruik maakt van bovenstaande actie-url en dit
(4) zolang de voorraad strekt.