Hoe laat je je ongenoegen blijken over het bedrijfsbeleid?

Moeilijke tijden of niet, soms ben u het niet eens met het beleid van uw bedrijf. Hoe laat u uw ongenoegen blijken zonder uw werkgever of leidinggevende voor het hoofd te stoten? Tina Scholiers van het HR-bureau voor psychosociaal welzijn ISW Limits geeft tips om op een discrete manier kritiek te geven.

“Uw ongenoegen laten blijken is een kwestie van assertiviteit: hoe kaart u sommige zaken aan en op welk moment doe u het? Maak eerst voor uzelf heel duidelijk is wat u ongenoegen precies is. En kies vervolgens een goed moment uit om dat te bespreken. Doe het op een moment dat u rustig bent. Plan vooraf een gesprek met uw baas.”

“Bij het gesprek vertrek u best vanuit het ik-standpunt. Zeg dus dingen als ‘Ik heb het moeilijk met bepaalde zaken, of ik ondervind bij mijn werk moeilijkheden omdat, … .’  Geef concrete voorbeelden en vermeld wat de gevolgen ervan zijn, die aangeven waarom het fout loopt voor jou. Zorg dat u ook al nagedacht hebt over realistische alternatieven. En daarna is het ook belangrijk om te weten wat er met uw informatie gebeurt. Tenslotte: als u herhaaldelijk discussieert en het niet eens bent met de genomen beslissingen, moet u uzelf de vraag durven stellen of u wel op de juiste plaats zit.”

<< Terug naar de andere vragen!

Heb je zelf een vraag? Stel ze op ons forum!