Hoe combineer jij werk en gezin?

Je wil het graag allemaal. Een leuke job, kinderen en vooral voldoende tijd voor jezelf en je gezin. Maar hoe verzoen je werk en vrije tijd?

Verlof

Voldoende tijd hebben voor jezelf en je gezin begint bij het opnemen van je vakantiedagen. Maar wat als je geen held bent in het vragen van verlof? Maak dan zeker gebruik van deze tips.

Werk en kinderen

Kies je voor kinderen, dan zijn er heel wat regelingen en premies waar je aanspraak op kan maken.

Als je in zwangerschapsverlof bent, is de werkgever je geen loon verschuldigd. Om dit op te vangen kom je bij de geboorte van je kind wel in aanmerking voor enkele premies.

Iedere werknemer, zowel man als vrouw, heeft het recht om ouderschapsverlof te nemen. Maar wat zijn nu ook alweer de voorwaarden en hoe lang kan je er van gebruik maken? Hoeveel bedraagt de premie die je tijdens ouderschapsverlof krijgt? Wat als je ontslag neemt tijdens je ouderschapsverlof?

Wat als één van je kinderen ziek is? Mag je dan thuisblijven en is dit gewettigd?

Ben je van plan om na de geboorte van je kindje opnieuw werk te zoeken, lees dan zeker eens deze sollicitatietips voor herintredende moeders.

Tijdskrediet

Sommigen kiezen er ook voor om een tijdje minder te gaan werken en zo tijd uit te trekken voor zichzelf en/of het gezin. 5 cruciale vragen over tijdskrediet.