Flirtende mannen vervelen zich op kantoor

Vrouwen die zich geflatteerd voelen omdat hun mannelijke collega’s met hen flirten op de werkvloer hebben daar eigenlijk weinig redenen toe. Met passie heeft dat haantjesgedrag in de meeste gevallen namelijk niets te maken. Flirtende mannen hebben daarentegen niet genoeg om handen en verleiden daarom puur uit verveling hun vrouwelijke collega’s.

Enkele Britse kranten berichten over twee recente studies van de universiteit van Surrey die deze stelling zouden moeten onderbouwen. De eerste studie peilde bij tweehonderd mannen en vrouwen naar de redenen waarom ze flirten op het werk. Enkele vragen informeerden ook naar hun jobtevredenheid. Het resultaat van de studie suggereert dat mannen haast enkel flirten om te ontsnappen aan verveling op de werkvloer.

Dr. Adrian Banks die het onderzoek leidde verklaart: “Werknemers die minder tevreden zijn over hun werk raken verveeld en in een poging om hun uren op kantoor aangenamer te maken beginnen ze dan maar te flirten met collega’s.”

Lagere emotionele intelligentie

De tweede studie onderzocht op welke manier mannen die flirten verschillen van andere mannen. Uit het resultaat blijkt dat flirtende mannen in het algemeen over minder emotionele intelligentie beschikken. Emotionele intelligentie is een maat voor hoe goed we de gevoelens van anderen begrijpen en hoe goed we onze eigen emoties kunnen controleren. “Wie daarin slecht scoort, flirt meer”, aldus nog Dr. Adrian Banks.

Hij voegt er ook een waarschuwing aan toe: “Flirten zal je carrière niet vooruithelpen. In de meeste gevallen is het ongewenst en dus doe je er goed aan om dat soort gedrag achterwege te laten.”