Flirten op het werk? Bij deze 5 beroepen is het dagelijkse kost

Bepaalde beroepen hebben een heel aparte uitstraling: omwille van het uniform, de algemene présence of de verplichte glimlach wordt er voortdurend met bepaalde beroepsgroepen geflirt.

Welke werknemers schijnt iedereen te willen verleiden?

1. De verpleegster

Glimlachend, toegewijd, beschikbaar voor alle kleine zorgen van hun patiënten. De verpleegster krijgt vaak steelse blikken en dubieuze opmerkingen toegeworpen van de zieken te bed.

Voeg daarbij de mythe van de witte jas, die in een bepaald filmgenre altijd ultrakort is en waar zeker niets onder gedragen wordt, en de sensuele cocktail is compleet. Het ‘sexy’ verpleegsterskostuumpje is niet voor niks een bestseller in carnavalswinkels.

2. Brandweerman

Pompiers zitten in het hart van het volk als de superhelden van de moderne tijd. Ze zijn gespierd, van geen kleintje vervaard en onverschrokken; en omgeven door allerlei ‘sexy accessoires’: de rode brandweertruck, de paal in de kazerne. die een rol spelen in veel fantasieën.

De heroïsche moed net voor ze een brand gaan bestrijden, het geflikker van het vuur dat reflecteert in hun ogen: de aanblik van een spuitgast in actie (en in uniform) doet menige vrouw smelten. Niet te verwonderen dat bepaalde kazernes ervoor kiezen om hun traditionele kalender iets sexyer te maken om de verkoopscijfers wat op te krikken. De brandweerlui van Luik kiezen bijvoorbeeld al enkele jaren voor een pikantere versie in ontbloot bovenlijf.

3. Universiteitsprofessor

De prestige van een prof kan gekke uitwerkingen hebben. Welke student liet nooit zijn gedachten afdwalen tijdens de les van zijn geliefkoosde docent? Zijn onmetelijke kennis, charisma en ervaring fascineert de jonge twintigers mateloos.

Op zijn spreekgestoelte belichaamt hij de autoriteit, het onbereikbare en alles wat verboden is. Wat het natuurlijk allemaal zo spannend maakt.

4. Stewardess

Airhostess of piloot, beroepen uit de luchtvaart hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Op tienduizend voet boven de grond, tussen twee wereldsteden in hebben reizigers vaak de indruk dat alles toegelaten is. Er werd al menig koppeltje blozend uit een vliegtuigtoilet gehaald.

In hun strenge maar sexy uniform, met een sjaaltje in de nek en de haren samengebonden geven ‘cabin crew members’ een gevoel van veiligheid, dat de reizigers kan afleiden van hun angsten. Tijdens de vlucht zijn ze het toonbeeld van diplomatie en koelbloedigheid, en hun glimlach verliezen ze nooit. Helaas maakt het hen een makkelijke prooi voor chauvinistische mannen die denken dat ze overal mee wegkomen.

5. Muzikant

Het is moeilijk om te weerstaan aan een man die met kennis van zaken op een gitaar tokkelt of een vrouw die elegant een viool beroert. Zeker wanneer hij of zij dat ook nog eens op een podium doet.

Er zit een hysterische groupie in elk van ons, en wie heeft er niet ooit van gedroomd de lakens te delen met een ster? De romantische, creatieve en gekwelde geest van de artiest liet al menig hart sneller slaan.

Ga naar het dossier 'liefde op de werkvloer'