Facebook: jouw vriend of vijand op de werkvloer?

De heisa rond sociale media laait weer op nu Facebook vaste voet aan de grond tracht te krijgen in het censurerende China. Hoe moet je op de werkvloer omgaan met sociale media? Het advies van Marga Caproni en Filip Saelens, 2 advocaten van het bureau Loyens & Loeff.

Werkgever, stippel een beleid uit rond sociale media

“Hoe meer sociale mediazaken aan het licht komen, hoe meer je als werknemer of als werkgever inziet dat een netwerksite een grote impact kan hebben op de arbeidsmarkt. Je moet begrijpen dat je, ondanks de virtuele wereld, niet in een juridisch vacuüm zit en dat de brede reikwijdte van sociale media het effect hiervan nog verstrekt”, aldus Marga Caproni en Filip Saelens.

Sociale media evolueren snel en de kans dat Facebook en Twitter over 2 jaar ‘passé’ zijn, zal dan ook niemand verbazen. Het interessante is wel dat zowel de problemen als oplossingen voor de sociale media, steeds dezelfde blijven.”

 “Hoe de sociale media in de toekomst zullen veranderen? Op termijn zal enerzijds de werknemer terughoudender hiermee omspringen en anderzijds moet je als bedrijf de opportuniteiten van Facebook en Twitter grijpen. Vergeet echter niet een policy uit te werken over het gebruik van de netwerksites op en rond het werk. Als werknemer moet je namelijk weten waar de grens ligt.”

Werknemer, bezint eer ge begint!

Gebruik jij Facebook als uitlaatklep voor je klachten over je werk? Denk goed na voor je iets op het internet post. Twijfel je toch? Dan kunnen deze 2 vragen je helpen als criterium voor je beslissing:

“Zou ik dit nu in een mail zetten naar een collega, wetende dat mijn baas het kan lezen?”

“Zou ik dit nu posten in bv. de ideeënbus van het bedrijf?”

Indien het antwoord nee is, plaats je reactie dan niet. De kans is immers groot dat je eigen woorden tegen jou gebruikt worden met mogelijk je ontslag als gevolg.

Een gewaarschuwd Facebooker is er 2 waard

Als werkgever is het zeer belangrijk dat je werknemers op de hoogte zijn hoe er binnen het bedrijf wordt omgegaan met sociale media.

 “Denk goed na waar je naar toe wil met je werknemers en zet dit dan ook in grote lijnen op papier."

"Communiceer binnen je bedrijf voor het te laat is. Zo kan het maken van een leuk filmpje op de werkvloer ongewild leiden tot het lekken van vertrouwelijke informatie.

"Zorg er dus voor dat je je werknemers bewust maakt van de mogelijk negatieve gevolgen van sociale media.”

“Als je de tips volgt, is er geen reden om bang te zijn van sociale media. Grijp zeker de opportuniteit die sociale netwerksites bieden.”