Eet je 3x slimmer

Train je hersenen door de juiste stoffen op te nemen. Door bepaalde voedingstoffen te eten en andere te laten kan je flink je productiviteit verhogen!

1. Suiker en vet

Je moet ze met mate nuttigen, maar je hebt ze wel nodig. Suikers geven je energie en verhogen de activiteit in de hippocampus in de hersenen. Beperk je vetinname tot 4 koffielepels onverzadigde vetten per dag, vetten geven immers ongeveer de helft van je energie per dag én ze zijn de enige bron van noodzakelijke vetzuren. Als je vetten verbrandt komen er bovendien stoffen vrij die ervoor zorgen dat we zaken beter kunnen onthouden. Even powertrainen dus!

 

2. Groenten en fruit

Groenten vormen de basis van een gezond dieet. Ze zijn dus essentieel voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Drie porties groenten per dag verlagen ook nog eens de kans op geheugenproblemen. Ga gedurende de dag voor fruit dat barst van de anti-oxidanten, zoals bosbessen, rood fruit, kiwi, sinaasappels, druiven en appels.

 

3. Water, koffie en thee

Wie veel water drinkt, verdunt zijn bloed, waardoor het makkelijk door het lichaam kan stromen. En een goede bloedtoevoer naar de hersenen staat voor een alerte werknemer. Vind je water te saai, stamp er dan wat muntblaadjes bij, of pers een citroen uit.

Groene thee zit vol anti-oxidanten (zoals bepaalde fruitsoorten), die onze hersenen beschermen tegen afbraak. Absolute aanrader dus!

Hoewel koffie vaak in een verdomhoekje geduwd wordt door gezondheidsfreaks, vertraagt koffie de achteruitgang van onze hersenen. Het zorgt dat er een bepaalde stof die belangrijk is bij het opslaan van informatie in het langetermijngeheugen op peil blijft.

Bron: 123feelfree