Een slechte dag? Het waait wel over

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze wat je kan doen als je een slechte dag op het werk hebt.

Iedereen heeft wel eens een dag die wat minder goed verloopt. En soms heb je dan het gevoel dat niets meer goed gaat en dat alles verloren is. Je hebt er moeite mee dat het jou net nu weer moet overkomen. Deze gedachten helpen je niet de ‘slechte’ dag te overwinnen, integendeel: ze maken hem alleen maar erger.

Heb jij een slechte dag op het werk of het gevoel dat er niets meer goed loopt?  Probeer dan bij jezelf te denken dat het ook wel weer overwaait. Als het gaat over een slecht moment (en dus niet over langdurige en onoplosbare problemen) zal het ook overwaaien. Het zijn je negatieve gedachten die ervoor kunnen zorgen dat je in een negatieve spiraal terechtkomt. Als je je deze gedachten ombuigt in positieve gedachten, zal je er in een mum van tijd in slagen een sombere dag om te zetten in een positievere dag.

Maar je moet ook af en toe kunnen accepteren dat je een mindere dag hebt. Het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Als je geconfronteerd wordt met wat tegenslagen, gun jezelf dan ook de tijd om je even rot te voelen. Dit is een normale reactie, maar laat je niet meeslepen in de negatieve spiraal. Probeer in jezelf te blijven geloven en begin de volgende dag gewoon met een nieuwe lei.

I.s.m. ISW Limits