Een hond op kantoor bevordert de collegialiteit

Verschillende studies tonen aan dat een hond de sociale vaardigheden van zijn baasje verbetert. Honden helpen de mens lange termijnrelaties op te bouwen met andere mensen. Onderzoekers van de Central Michigan University in Mount Pleasant vroegen zich af of een hond ook een positieve invloed heeft op de werkvloer.

Dat onderzochten ze door verschillende groepen mensen een aantal tests te laten doen waarin honden een belangrijke rol speelden.

In het eerste experiment moesten verschillende groepen samen een advertentie maken voor een product. Iedereen moest ideeën aanreiken en uiteindelijk moesten ze het beste idee eruit kiezen. Bij een deel van de groepen was er een hond aanwezig en bij het andere deel niet. Na de oefening vulden alle deelnemers een vragenlijst in over de samenwerking. De groepen waarbij er tijdens het experiment een hond aanwezig was, hadden meer vertrouwen in hun collega’s en hechtten meer belang aan de vriendschap en het teamwork.

In een tweede experiment observeerden de onderzoekers hoe de aanwezigheid van een hond het gedrag van mensen beïnvloedt tijdens een spel waarin de deelnemers elkaar niet mogen verklikken. De deelnemers zonder hond dachten enkel aan hun eigen voordeel en de deelnemers met hond in de buurt hadden 30% minder de neiging hun medespelers te verklikken dan groepen waar geen hond in de buurt was geweest.

Bron: Express