Een eindejaarscadeautje kopen voor je collega's? 5 tips

Kerstfeestje en geen idee wat je dit jaar aan je collega moet geven? Of op zoek naar een origineel relatiegeschenk? Hieronder vind je 5 tips voor cadeautjes waar ook jij plezier aan zal hebben...


asset/277401. Een boompje aan je gsm


De opwarming van de aarde: de kranten staan er vol van. Alles draait om ‘groen’. Waarom dan niet wat groen aan onze gsm hangen? De “baby tree” is een plant van 5 cm in een transparant omhulsel met een koordje om aan je gsm te hangen. Het groeit, wordt groter, en vroeg of laat mag je het omhulsel breken en het boompje in een echte pot planten. De plantjes zijn heel makkelijk te verzorgen. Je hoeft de onderkant van de capsule slechts 1 keer per week (of minder in de winter) 30 seconden in water onder te dompelen.


Prijs: 4 euro excl. btw voor 1 baby tree en een forfait van 130 euro voor een gekleurd logo wanneer je tussen de 50 en 200 stuks bestelt. Meer info? 


asset/277192. Een gps in je mouw


MyGuide, specialist op het vlak van navigatieoplossingen, is een partnership aangegaan met O’Neill, fabrikant van sportartikelen en sportkledij. Samen lanceerden ze de NavJacket. Deze Gore-Tex-winterjas is uitgerust met een gps-systeem met een flexibel display in de linkermouw en een audiosyteem in de kap dat je de correcte route influistert. De NavJacket geeft je het lokale weerbericht en weersvoorspellingen, de snelheid waarmee je je verplaatst en 3D-beelden van de omgeving. Niet alleen praktisch in de bergen maar ook in de stadsjungle! Met deze futuristische windjack kan je je gemakkelijk oriënteren zodat je nooit nog ergens te laat komt.


Prijs: 1.200 euro. Meer info?


asset/277183. Zakdoek-kit tegen de griep


De ijzige kou is weer in het land, de vaccinatiecampagne tegen de griep is op gang gekomen en de etalages van de apotheker liggen vol met allerlei medicamenten. De klassieke én de Mexicaanse griep slaan volop toe en daar maakt Kleenex met zijn ‘preventieve zakdoek’ dankbaar gebruik van! Dit papiertje elimineert dankzij zijn actieve bestanddelen 99,9 % van de griep- en verkoudheidvirussen (waaronder het rhinovirus van type 1A en 2). Een all-in-one-oplossing om op een eenvoudige maar doeltreffende manier om de nodige hygiëne in acht te nemen. De zakdoeken worden in een kit verkocht samen met een antibacteriële mousse zonder water en zeep.


Prijs: 3,50 euro. Te koop in alle apotheken.


asset/277214. Paraplu of lichtzwaard?


Een echt hebbeding en toch onbekend bij vele bedrijven. Vooral de fans van Dark Vador en Luke Skywalker (onder wie er heel wat in de it-sector actief zijn) zijn helemaal weg van deze paraplu met led-steel die net een Star Wars-lichtzwaard is. Ideaal om op donkere dagen de regen veilig en elegant te trotseren. Als een echte Jedi ...


Prijs: 25 euro. Meer info.


asset/277205. De 0 %-kredietkaart


Hét criscadeau bij uitstek is ongetwijfeld de 'nothing card': voor niets, van niets, naar niets. Met deze non-credit card – gepersonaliseerd en op naam – hoef je niets terug te betalen, loop je geen risico op identiteitsdiefstal, en moet je geen codes onthouden ... Een plastic niemendalletje waarmee je onbezorgd in deze wrede wereld kan rondlopen.


Prijs: 6,95 dollar. Meer info.


Tekst: Rafal Naczyk