Doe aan sociaal multitasken!

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze hoe je sociale contacten kan inpassen in je drukke werkdagen.

Afspreken met vrienden of familie is niet altijd eenvoudig als je een drukke agenda hebt. Na de werkuren wachten vaak nog huishoudelijke taken of klussen, waardoor met elkaar afspreken gemakkelijker op de lange baan wordt geschoven. Dat is jammer! Want samen iets leuks beleven, lachen of een goed gesprek hebben kan deugd doen. Het helpt om de dagelijkse beslommeringen te vergeten en het geeft energie.

Combineer je dagdagelijkse taken eens met sociaal contact en ga voor “Sociaal multitasken”. Het onderhouden van sociale contacten hoef je namelijk niet uit te stellen tot na de werkuren. Doorheen de werkdag dienen zich ook verschillende mogelijkheden aan. De rit naar het werk bijvoorbeeld wordt veel aangenamer wanneer je met een vriendin, die in dezelfde omgeving werkt, afspreekt om te carpoolen. Neem je lunchpauze niet steeds op kantoor (of erger nog: aan je bureau), maar spreek  met een oude kennis af om onder de middag samen te gaan lunchen. Of ga met je collega op café om nog enkele informele werkzaken te regelen.

Ook buiten het werk kan je het ‘nuttige’ aan het ‘sociale’  koppelen. Op die manier worden de taken die moeten gebeuren een stuk aangenamer. Bovendien kun je relaties met mensen die je graag hebt, onderhouden zonder dat dit een extra gaatje vraagt in je drukke agenda. Neem je strijk mee naar je moeder en strijk gezellig samen. Schakel een vriend(in) in om samen met jou naar het containerpark te gaan. Misschien kan jij hem of haar in ruil helpen met verhuizen of schilderen. Of waarom niet eens iemand meenemen wanneer je een avond op je nichtje, neefje… moet passen?

I.s.m. ISW Limits