De werkdag van een coördinator binnenschoolse opvang

Kelly Sorgeloos
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Functie: Coördinator binnenschoolse opvang
  • Organisatie: Stad Deinze
  • Diploma: Bedrijfsmanagement

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week bloggen vijf medewerkers van het OCMW Aalst. Vandaag is het de beurt aan Kelly Sorgeloos, coördinator binnenschoolse opvang.

Lees ook over de werkweek van haar collega's op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Onze stad organiseert voor- en naschoolse opvang in alle 16 scholen van Deinze en deelgemeenten. Een 42-tal begeleid(st)ers zetten zich alle dagen in om deze opvang goed te laten verlopen.

In totaal zijn er meer dan 2.000 kinderen ingeschreven waarvan er dagelijks ongeveer 600 gebruikmaken van de opvang.

Mijn dag startte vandaag zeer vroeg: om zes uur uit de veren. Eerst trek ik richting Deinze om een collega en onze schepen van Welzijn op te pikken. Daarna bollen we met z’n allen richting Kasteel van Gaasbeek. Er werd een uiteenzetting gegeven door een firma over een softwareprogramma voor kinderopvang.

We werden daar zeer hartelijk onthaald. Na een wandeling doorheen het programma en een vragenuurtje vertrokken we na een korte lunch opnieuw richting Deinze. Onderweg is het hoofd al terug aan het werk: ik probeer te bekijken wat het programma kan betekenen voor onze kinderopvang.

Rond 14 uur kom ik aan op mijn bureau. Ik check eerst even mijn mails en overleg daarna kort met mijn collega Ria over wat er deze voormiddag allemaal gebeurd is.

Na een korte update begin ik aan mijn dagelijkse taken, onder andere nakijken of de bezetting overal gegarandeerd is. Zo niet moet ik één van onze 'vlinders' inschakelen. Dat zijn begeleid(st)ers die geen vaste school hebben, maar vervangingen doen waar nodig. De directie van de desbetreffende school moet hiervan dan op de hoogte gebracht worden.

Daarna begin ik te schrijven aan een evaluatie van één van onze begeleidsters. Elke begeleidster moet eenmaal per jaar geëvalueerd worden. Hier wordt nagegaan of alle taken correct worden uitgevoerd.

De tijd vliegt voorbij, en rond 17 uur vertrek ik naar huis.