De spelregels voor liefde op de werkvloer

Waar mannen en vrouwen samen komen, kan spanning en liefde in de lucht hangen. Dat geldt ook voor de werkplek. Maar is het wel een goed idee om verliefd te worden op het werk? Of meer nog, een relatie te beginnen? Wat zijn de gevolgen?

Een partner ontmoeten

Voor er sprake kan zijn van een relatie, moet je natuurlijk eerst een mogelijke partner op het oog hebben. Waar is de kans het grootst om je toekomstige geliefde te ontmoeten?

Privé en werk gescheiden houden?

Het is daarom steeds moeilijker om apprecatie, vriendschap, verliefdheid en liefde volledig gescheiden te houden van het werk. Maar is zo’n scheiding überhaupt wel nodig? Waar mensen zijn, landt Cupido. In ieder bedrijf, van de grootste multinational tot de kleinste kmo, werkt er een Romeo en een Julia. Wanneer twee mensen nauw samenwerken, elkaar vertrouwen en samen problemen oplossen kan het gebeuren dat ze meer gaan zoeken achter hun op het eerste zicht louter professionele relatie.

Regels rond verliefdheid?

Het is ook belangrijk even stil te staan en na te denken hoe we de gevaren die vervat zitten in een kantoorliefde op het werk, kunnen opvangen. Hoe zit het bijvoorbeeld wettelijk? Kan je ontslagen worden als je een relatie op het werk begint? En wat kan je als baas beginnen als je geconfronteerd wordt met een relatie of verliefdheid op het werk?

Vervelende avances

Hoe reageer je als niks moet hebben van de hofmakerij van je collega?

Voorbij de liefde

En wat doe je als de liefde over is? Hoe beëindig je een liefdesaffaire?

Verboden relaties

De professor en zijn student, de verkoper en zijn klant, de advocaat en zijn cliënt. Sommigen hebben er geen problemen mee, anderen vinden zo'n relaties voldoende reden voor ontslag. Wat zegt de rechter?

Verliefd op een collega? Je bent niet de enige

14 februari is het weer tijd om alles uit de kast te halen voor je partner. Naar aanleiding van Valentijn deden vacature.com en références.be een enquête bij geregistreerde gebruikers. 1.970 hoger opgeleiden (werkend in dienstverband) en met een vaste partner vulden de enquête in. Vind hier enkele resultaten.

i.s.m. Arista en ISW Limits