De mooiste bureaus ter wereld

Het is bekend dat bedrijven als Google, Microsoft, Apple en Facebook de creativiteit van hun medewerkers aanwakkeren door hen in bijzonder fraaie kantooromgevingen aan het werk te zetten. Vandaag heerst de trend om te kiezen voor grote ontmoetingsruimtes met daarin of daarrond kleine vergaderzaaltjes en werkplekken. Felle kleuren worden vaak gecombineerd met hout of andere warme materialen. Ook is er steeds vaker een ontspanningsruimte voorzien waar de werknemers tegen elkaar kunnen pingpongen of gamen.

De Franse carrièresite Keljob maakte een (subjectieve) selectie van enkele van de mooiste kantoren ter wereld.

1. Autodesk R (Tel Aviv, Israël)

Het R&D center van 3D-softwareontwikkelaar Autodesk R is ongeveer 500 vierkante meter groot en ligt naast de haven van Tel Aviv. In het midden van de ruimte bevinden zich verschillende geometrische objecten die gebruikt kunnen worden als vergaderruimtes. Hun vorm verwijst naar de 3D-software die Autodesk ontwikkelt.

Bekijk hier de foto’s van dit kantoor ontworpen door Studio BA.

2. BBC (Manchester, Groot-Brittanië)

BBC North, de nieuwe creatieve hub van de Britse openbare omroep in het noorden van Engeland, is een van de meest ambitieuze projecten van de zender totnogtoe. Het gebouw biedt heel wat mogelijkheden op weinig oppervlakte en is volledig gericht op flexibel werken. Opvallende blikvangers zijn de futuristisch ogende open vergaderpods. Zij vullen dode ruimte op die te smal zou zijn voor gewone vergaderzalen.

3. Grupo Gallegos (Huntington Beach, Californië, VS)

De kantoren van het marketingbedrijf Grupo Gallegos bevinden zich in een voormalig cinemazaaltje, vlak aan het strand. Ontwerpbureau LOHA verwijst speels naar die zonnige ligging met felle kleuren en een plafond bezaaid met parasols.

 

4. Ogilvy & Mather (Jakarta, Indonesië)

Vroeger waren de kantoren van Ogilvy & Mather verspreid over heel Jakarta, maar nu zijn ze gevestigd op twee verdiepingen van een moderne kantoortoren in het centrale zakencentrum van de stad. In de buurt van het complex kan het verkeer erg druk zijn, maar eens je de kantoorruimte binnenkomt daalt er gegarandeerd een vredige rust over  je neer. Behalve voor enkele gezellige zithoekjes is er in het kantoor ook ruimte voor een grote glijbaan.

5. HomeAway (Austin, Texas, VS)

HomeAway is een bedrijf dat vakantiewoningen verhuurt en dat merk je ook aan hun nieuwe hoofdzetel.  Het kantoorgebouw biedt plaats aan onder meer een 600 exemplaren tellende collectie sneeuwbollen, een hangmat en een replica van de wagen uit de film National Lampoon’s Vacation. Daarnaast is er ook een dakterras en een keuken die het prille begin van het bedrijf symboliseert. HomeAway kreeg een LEED Gold Certification omdat haar kantoorgebouw ecologisch is opgevat.