De maandag van Jan De Leeuw, directeur van wacht bij Brussels Airlines

Op Domodedovo, de grootste luchthaven van Moskou, vond maandagnamiddag een terroristische aanslag plaats waarbij 35 mensen het leven lieten. Even voor de aanslag landde een vliegtuig van Brussels Airlines. Jan De Leeuw, directeur van wacht en vicepresident ground operations bij Brussels Airlines, coördineerde in Zaventem het crisiscentrum.

6.40 Ik sta op. Ik ben deze week directeur on duty: directeur van wacht. Als er iets gebeurt, moet ik de touwtjes in handen nemen. Ik vertrek rond 7.30 uur naar het werk en krijg een halfuur later een telefonische update van mijn collega die vorige week director on duty was. Op kantoor doe ik eerst wat bureauwerk, om 8.30 uur heb ik een meeting over de problemen die we in december kenden door het winterweer. Samen met twee andere verantwoordelijken brainstorm ik over hoe we dat in de toekomst beter kunnen aanpakken.

11.30 Meeting met de twee managers die verantwoordelijk zijn voor de luchthavens op het Afrikaanse continent. We bespreken de impact van de crisis in Ivoorkust en in Senegal op onze activiteiten. Daarna zit ik rond de tafel met de hr-verantwoordelijke. Ik eet tussendoor een broodje.

13.00 Ik heb opnieuw een vergadering over de problemen in december, deze keer met de afdelingen marketing, hr, commerciële dienst, communicatie en met het callcenter. Daarna heb ik een meeting met één van onze twee ceo’s.

15.05 Wanneer ik buitenkom bij de vergadering krijg ik een telefoontje van de zonemanager Noord-Europa. Hij meldt me dat er een bomexplosie geweest is in Moskou, op het ogenblik dat daar ook een vliegtuig van ons aanwezig is. Ik roep een crisismeeting bijeen met alle departementen. De zonemanager meldt me even later dat de passagiers van de vlucht van Moskou naar Brussel vertrekkensklaar in het vliegtuig zitten en dat onze twee personeelsleden in Moskou ongedeerd zijn. De situatie van de passagiers die net aangekomen zijn is onduidelijk. Even later vernemen we dat de terugvlucht onderweg naar Brussel is. Eén zorg minder, gelukkig.

16.15 We versturen een intern bericht en een persbericht met wat we al weten. We nemen contact op met de luchthaven in Zaventem en richten samen een passagiersinformatiecentrum op. Via ons callcenter proberen we de passagiers te bereiken en na te gaan of iedereen ongedeerd is. We stemmen onze acties ook af op die van Buitenlandse Zaken. Er is dreiging van een tweede bomexplosie, we halen onze twee personeelsleden weg uit de luchthaven van Moskou.

18.00. Onze twee persverantwoordelijken staan de pers te woord voor de journaals van 19 uur. We overleggen vooraf welke informatie we geven. Rond 18.45 uur hebben we één kwart van onze passagiers kunnen bereiken. Om 19.30 uur ontbinden we het crisiscentrum. 

21.45 Ik kom thuis. Ik krijg een laatste update van collega’s van het crisiscentrum. Ik geef een update aan de ceo. Ik neem ook nog drie kwartier lang e-mails door die ik niet kon beantwoorden door de crisissituatie.

23.15. Ik kruip in bed.

Foto: Isabel Pousset