Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De herfsttrends vertaald naar jouw kantoor

Nu het laatste model op de catwalk uitgewandeld is, zijn de trends voor het najaar duidelijk. Voor wie niet alleen zichzelf in de nieuwste trends wil hullen, maar ook met zijn kantoor een fashion statement wil maken, geven wij alvast enkele tips.

1. Prints: druk of grafisch

Wie deze herfst hip wil zijn laat best saaie, monotone kleuren achterwege. Drukke, exotische prints én strakke grafische opdrukken zijn je van het. Onder andere in de shows van onze eigen Dries Van Noten en de vorig jaar overleden Alexander McQueen werd gretig ingespeeld op deze trend. Hoe vertaalt zich dat naar ons kantoor?

Bekijk hier de slideshow2. Bont

Dierenrechtenactivisten stonden, zoals elk jaar, tijdens de modeshows op de barricaden om te protesteren tegen het gebruik van bont. Gelukkig voor de beestjes laten sommige modehuizen zich verleiden tot ‘faux fur’ of vals bont, voor de huidige collecties zelfs in de meest flashy kleuren. Onder andere bij luxemerken Louis Vuitton en Celine kwam bont ruim aan bod.

Bekijk hier de slideshow

3. De sixties

Wat ook al enkele seizoenen meedraait is de terugkeer naar de silhouetten en stoffen uit de jaren 60. Onder andere door het succes van de serie Mad Men, over een reclameagentschap in de sixties, neemt de populariteit van stukken met een vintage look een hoge vlucht. Ondermeer Calvin Klein Collection en Jean Paul Gaultier keken duidelijk naar de golden sixties toen ze hun herfstcollectie ontworpen.

Bekijk hier de slideshow4. Stippen

Ondertussen zijn polkadots niet zozeer meer een trend dan wel een gevestigde waarde. Alles met stippen, in zwart-wit of in felle snoepkleuren, veroverde (alweer) de runways voor volgend seizoen. Niet te verwonderen, want deze vrolijke prints brengen een beetje zon op zelfs de meest druilerige herfstdag. Enkele merken zoals het Italiaanse Gucci en het modemerk van zangeres Gwen Stefani, l.a.m.b., zochten hier inspiratie.

Bekijk hier de slideshow


Alle prijzen in euro zijn volgens de huidige wisselkoersen.